Trainer Vanderhaeghe wil behoud voor Cercle Brugge veilig stellen

“We hopen na onze zeven op negen opnieuw punten te pakken. Elk punt telt en helpt om ons te kunnen redden”, klinkt trainer Yves Vanderhaeghe.© Belga
“We hopen na onze zeven op negen opnieuw punten te pakken. Elk punt telt en helpt om ons te kunnen redden”, klinkt trainer Yves Vanderhaeghe.© Belga
Redactie KW

Cercle Brugge voetbalt zondagavond als afsluiter van de 29ste speeldag in Genk. “We hopen na onze zeven op negen opnieuw punten te pakken. Elk punt telt en helpt om ons te kunnen redden”, klinkt trainer Yves Vanderhaeghe.

Na de bekeruitschakeling tegen Anderlecht, na toch wel een puike prestatie, vooral in de tweede helft, wil Cercle nu een verlengstuk breien in de competitie waarin drie opeenvolgende matchen niet werd verloren. Trainer Yves Vanderhaeghe wil zelfs zo snel het kan het behoud veilig stellen. Met nu twee verplaatsingen naar Genk en Gent zijn het op papier niet de gemakkelijkste uitwedstrijden.

“Dit seizoen zijn in de competitie op één ploeg na de meeste teams aan mekaar gewaagd en iedereen heeft er baat bij om nog wedstrijden te winnen, want ze zijn nog op gelijk wel niveau voor iets aan het strijden. Dat maakt het interessant en ergens biedt het een perspectief dat er iets mogelijk is. En daar hopen wij op.”

De Limburgers lijken wat over hun dipje van de voorbije weken heen. “Ik zag Genk woensdag bezig voor de beker tegen KV Mechelen. De thuisploeg kende vooral een goede eerste helft met zeer veel beweging en scherpte voor doel. Misschien toonde KV Mechelen iets te veel respect. Op Charleroi waar Genk de vrijdag voordien met 1-2 won was het misschien een meer gesloten wedstrijd waarin ze op het juiste moment konden toeslaan, met Thortvedt die in de zestien meter aanwezig was en een voorzet van Arteaga vrij mocht inkoppen”, weet de trainer.

Insteek op training

De competitie bij de beloften ligt omwille van Covid-19 reeds lange tijd stil. Ploegen die vrij zijn van het virus mogen onderling wel tegen elkaar voetballen. Zo won de ploeg van Jimmy De Wulf en Wouter Artz donderdag met 2-1 tegen Anderlecht. Artuur Zutterman op penalty en Andi Koshi zorgden voor de Cerclegoals. Uit de A-kern deden tevens spelers mee, zoals Koshi, Warleson in doel, Calvin Dekuyper, Arne Cassaert, Serge-Philippe Raux-Yao en Dimitar Velkovski die terug uit blessure een uur mocht volmaken.

De jonge West-Vlaming Lucca Lucker was er niet bij. De verdediger die dinsdag 20 jaar wordt, blesseerde zich deze week zwaar op training waar hij zijn voorste kruisband scheurde en voor minstens zes maanden out is. Jammer voor de beloftevolle speler die op de drempel van de A-kern leek te staan.

Vanderhaeghe en zijn technische staf geven op training aan de spelersgroep telkens een insteek, wat van hen verwacht wordt. Nadien krijgen ze onder andere in de fitness beelden te zien met wat goed is en beter moet. “Dit gebeurt ook na iedere match en voor iedere wedstrijd tijdens een briefing. Ze weten welke weg we op willen”, klinkt de coach. “Dit is de manier van hoe we het moeten doen, omdat we een pak jongeren hebben die nog veel moet aangeleerd worden.”

De spelersgroep die zondagmorgen naar Genk reist, is dezelfde van de voorbije competitiematchen. Met uitzondering van Thibo Somers is iedereen fit.

(ACR)

Dit zijn de twintig geselecteerden voor de match in Genk, zondag 7 maart om 20.45 uur: Didillon, Warleson, Bruzzese, Vitinho, Bates, Decostere, Pavlovic, Marcelin, Correyn, Cassaert, Biancone, Vanhoutte, Hoggas, Van der Bruggen, Lopes Da Silva, Ugbo, Hotic, Musaba, Denkey en Deman.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.