Terry Osei-Berkoe bekert met Tienen op Cercle Brugge

Terry Osei-Berkoe: “Mijn hele familie zal donderdag allicht aanwezig zijn.” © Bruno Fahy Belga
Redactie KW

In de zestiende finales van de Croky Cup ontmoet Cercle Brugge met KVK Tienen de ploeg van Bruggeling Terry Osei-Berkoe (23), zoon van William Berkoe die eind de jaren negentig het mooie weer maakte bij groen-zwart. “We bekijken het match per match. Cercle is een mooie affiche. Iedereen zal er willen spelen en voor mij is het thuiskomen”, klinkt Terry.

Het Bergéstadion van KVK Tienen is na de overstromingen in juli nog steeds niet beschikbaar. Het kunstgras werd volledig vernield en de kleedkamers moesten vernieuwd worden. De club uit Vlaams-Brabant traint en speelt daarom momenteel op Stayen van STVV. In de bekercompetitie was dit echter geen mogelijkheid en daarom wordt de bekermatch in de zestiende finales afgewerkt in het Brugse Jan Breydelstadion.

Sterke tegenstander

“De wedstrijd op Cercle is moeilijk in te schatten. Ik verwacht een open match. Wij zullen ons eigen voetbal moeten brengen en zullen erin geloven”, klinkt het bij Terry Osei-Berkoe. “Cercle is collectief een goede ploeg. Ondanks de vele pech die ze nu hebben, vind ik het toch een heel sterke tegenstander. Het is aan ons om het hen moeilijk te maken. We willen bewijzen dat eerste nationale een zware competitie is.”

We willen bewijzen dat 1ste nationale een zware competitie is

Terry bezit de Belgische-Ghanese nationaliteit maar is eigenlijk een rasechte Bruggeling. Zijn vader William, vroeger een gerespecteerde prof bij Cercle Brugge en later onder andere nog voetballer bij Roeselare en Knokke, is in Brugge gebleven en werkt momenteel als jeugdtrainer bij KFC Varsenare. Hij kweekte vijf zonen op. Naast Terry voetballen ook Nana en Fii bij Lissewege, Joshua en Eleazar bij Varsenare. Terry leek over het meeste talent te beschikken. Eerst bij Daring Brugge, daarna bij Cercle en vervolgens vanaf zijn tiende bij Club. Hij evolueerde er tot jeugdinternational en werd in 2016 met de beloften kampioen.”

“Samen met Thibault Vlietinck, Laurent Lemoine, Ahmed Touba, Daouda Peeters, Dennis Van Vaerenbergh en Jellert Van Landschoot kreeg hij van Michel Preud’homme een kans bij de A-kern. De toen 18-jarige Osei-Berkoe behaalde met de Belgische U17 brons op het WK in Chili en maakte met Club een goede indruk in de Youth League door onder meer twee keer te scoren tegen FC Porto. Er volgde een contract tot 2019 en Terry mocht mee op winterstage naar Spanje. Een wedstrijd met het eerste elftal volgde er echter niet.

Verleden bij Club

“Ik blik toch positief terug op mijn periode bij Club. Ik trainde twee jaar met de A-kern mee, iets waar ik trots op ben. Op dat moment was de concurrentie zo groot, met onder andere Izquierdo en Limbombe. Het was niet evident om zelf een kans te krijgen”, vindt de 23-jarige flankaanvaller. Terry werd uitgeleend aan FC Knokke waar hij ook kampioen speelde, maar de kustploeg koos ervoor om niet naar 1B te promoveren. In het seizoen daarop kwam hij niet aan de bak en trok hij als vrije speler naar Lierse Kempenzonen.

“Ik scheurde er mijn kruisbanden en toen begon de coronacrisis. Dat was mentaal heel zwaar”, zucht Terry. Daarna volgde een nieuw avontuur bij Tienen. “Ondanks mijn blessure, wilde de trainer mij er graag bij. Ik heb geen spijt van mijn beslissing. Ik ben in een goede ploeg terechtgekomen met veel voetballende kwaliteiten. Ik groei ondertussen naar mijn beste vorm en niveau.”

KVK Tienen staat momenteel tiende in de eerste klasse amateurs, met voorin ook nog Ben Yagan, broer van gewezen Cerclespeler Yvan, en Jesse Mputu (ex-KM Torhout en -Knokke). Na een vrij voetbalweekend reist Terry zondag reeds een eerste keer naar onze provincie, voor een competitiewedstrijd bij Winkel Sport. “In onze fysiek zware reeks zijn alle ploegen aan elkaar gewaagd. Na Winkel volgt Cercle, dat wordt speciaal. Mijn hele familie zal allicht aanwezig zijn”, aldus Terry die met zijn vriendin in Scherpenheuvel woont en werkzaam is in Aarschot in een filiaal van Albert Heijn.

(Alain Creytens)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier