SV Zulte Waregem versterkt B-kern met drie nieuwe talenten

Lennert Hallaert© EC
Lennert Hallaert© EC
Redactie KW

Sef Van Damme (18), Lennert Hallaert (17) en Lukas Willen (17) tekenden afgelopen week een contract bij SV Zulte Waregem, waar ze in eerste instantie zullen uitkomen voor de B-kern. De drie jonge talenten komen deze zomer over van Club NXT, de belofteploeg van Club Brugge.

Jonge spelers als Ewoud Pletinckx (20), Jannes Van Hecke (19) en Mathieu De Smet (20) kregen dit seizoen al geregeld de kans om zich te bewijzen aan coach Francky Dury. Maar Martijn Beernaert (18), die onlangs een profcontract tot 2024 tekende bij de club, Youssuf Sylla (18) en Cheick Thiam (17) behoren de laatste tijd ook vaak tot de wedstrijdselecties van de A-kern.

Lucas Willen© EC
Lucas Willen© EC

“Essevee is een referentie geworden in het ontwikkelen van jonge spelers. Naast inzetten op eigen jeugd, ervaren we dat jonge talenten van andere clubs hier zelf komen aankloppen om de deur richting het profvoetbal te openen”, vertelt sportcoördinator Joric Vandendriessche.

Met het binnenhalen van Willen, Van Damme en Hallaert willen de Boeren zich versterken met oog op de toekomst. Het Belgische profvoetbal is voor deze drie spelers niet ongekend, want dit seizoen proefden sommige al van wat speelminuten in 1B. “Deze jongens wonen in de ruime regio van Waregem en hebben samen met hun entourage de juiste focus. Dit is een cruciale basis om verder een mooi verhaal te schrijven samen met onze huidige U21-kern. De moeilijkste stappen komen er voor hen nu aan, maar Essevee biedt hen een vertrouwensomgeving aan om al deze jongens hierin verder te begeleiden”, aldus Vandendriessche.

“Juiste stap”

De drie nieuwe SV Zulte Waregem spelers vertelden gelukkig te zijn met het project waarvoor ze kozen. “Ik voelde heel snel een klik met Essevee en het project waar ze op in zetten. Ik heb veel geleerd bij mijn vorige club, maar ik ben ervan overtuigd dat dit de juiste stap is”, vertelt Lennert Hallaert, die al drie matchen mocht meepikken in 1B met Club NXT.

Sef Van Damme© EC
Sef Van Damme© EC

Lukas Willen, verdediger en jeugdinternational voor de Rode Duivels, ziet Essevee als een club waar hij stappen kan zetten voor de toekomst. “Een warme en familiale club als Zulte Waregem is voor mij dé ideale ploeg om de volgende stappen in mijn carrière te zetten.”

Tot slot ruilt ook doelman Sef Van Damme het blauwzwarte tenue van Club Brugge in voor het roodgroen van SV Zulte Waregem. “In de gesprekken met Zulte Waregem voelde ik veel erkenning en geloof. De goesting is groot en ik sta dan ook te springen om bij Essevee van start te gaan.”

(EC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier