https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

SV Zulte Waregem laat Van Hecke transfervrij vertrekken

Jannes Van Hecke in actie voor SVZW.© SV Zulte Waregem
Jannes Van Hecke in actie voor SVZW.© SV Zulte Waregem
Redactie KW

De 19-jarige Jannes Van Hecke trekt de deur bij SV Zulte Waregem definitief achter zich dicht. Het jonge talent tekent een verbintenis tot 2024 met optie op een extra jaar bij KV Mechelen en wordt daarmee de eerste zomertransfer. Dit seizoen kwam de middenvelder 12 keer in actie voor Essevee, waarvan negen keer in de basis.

Van Hecke liet weten op de clubwebsite van KV Mechelen tevreden te zijn met zijn overstap naar de Maneblussers. “Het DNA van de club ligt mij enorm. Ik voelde meteen het geloof in mijn kwaliteiten en ik kan hier nog groeien. De kans om te spelen in zo’n mooi stadion, met zulke pittige fans, voor zo’n ambitieuze club, daar moest ik niet lang over nadenken.”

Ook had hij nog een korte boodschap over voor de supporters van SV Zulte Waregem. “Via deze weg wil ik graag iedereen bij Essevee bedanken voor de afgelopen jaren. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging in mijn carrière.”

De speler afkomstig uit Oost-Vlaanderen bracht een deel van zijn jeugdopleiding door bij Club Brugge en SV Zulte Waregem. In mei 2019 werd Van Hecke voor het eerst opgenomen in de A-kern van Essevee. Zijn eerste wedstrijd in roodgroen was een korte invalbeurt van vier minuten in play-off 2 tegen Waasland-Beveren. Drie dagen later volgde er nog een korte invalbeurt tegen Union. Het seizoen daarop bemachtigde hij een basisplaats tegen Anderlecht.

Blessure

Echt doorbreken bij de fusieclub deed Jannes Van Hecke pas dit seizoen. Hij maakte vele minuten, maar een blessure aan een blessure aan de adductoren gooide roet in het eten. Ook verdedigde hij al zeven keer de nationale kleuren voor de U17 en twee maal voor de U18 van de Rode Duivels.

Het seizoen van KV Mechelen is nog niet afgelopen. Zij spelen in tegenstelling tot Essevee wel play-off 2. (EC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten