Supporterskoepel Kustboys veilt voetbalschoenen van KVO-spelers

Peter Van Nuffel en Laissa Stange van de vzw Kustboys.© foto TVA
Peter Van Nuffel en Laissa Stange van de vzw Kustboys.© foto TVA
Redactie KW

De supportersfederatie van KV Oostende, de vzw Kustboys, organiseert een opmerkelijke veiling. Daarbij worden veertien paar voetbalschoenen van KVO-spelers verkocht en ook nog eens drie paar keeperhandschoenen.

Het moet zwaar vloeken zijn voor de fans van KV Oostende. Meedraaien aan de top van het klassement, maar (behalve vorige zomer) geen enkele match kunnen bijwonen. De club zelf zag door corona drie miljoen euro inkomsten wegvallen, maar ook de supportersfederatie voelt een seizoen zonder publiek aan de portefeuille.

“We hebben amper inkomsten gehad. Tegelijk lopen de kosten van de verzekeringen, de noodzakelijke werkingskosten en hosting van onze website gewoon door”, zegt Peter Van Nuffel, voorzitter van de vzw Kustboys. “Om onze vzw te steunen en onze fans een mooie extra te bieden, pakken we dus uit met een veiling.”

Zeventien loten

Via een diehardsupporter kon beslag worden gelegd op een fraaie collectie gedragen voetbalschoenen en gebruikte keeperhandschoenen van verschillende spelers. Aan sommige items hangt zelfs nog gras vast. In totaal gaat het om zeventien loten. “Allemaal zijn ze bovendien gesigneerd”, zegt de voorzitter.

“Vanaf maandag 5 april gaan we met onze actie van start via de webshop op onze site www.kustboys.be . Systematisch lanceren we alle materiaal. Zo beginnen we met de voetbalschoenen van onder meer Jelle Bataille en Anton Tanghe, en de handschoenen van Jordy Schelfhout.”

Supportersbeleving

Er steekt ook een paar schoenen bij van Ari Skulason, die nog maar pas KV Oostende heeft verlaten. “We zijn er echt van overtuigd dat dit unieke verzamelobjecten zijn. Elke euro die naar de veiling gaat, investeren we terug in supportersbeleving. Nu maar hopen dat we zo snel mogelijk terug naar de Diaz Arena kunnen komen.”

(TVA/foto TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.