Strafverlaging voor Kortrijksupporter die thuistribune Antwerp bestormde

Op 2 februari kwamen het tot verhitte discussies tussen de twee supporterclans. © BELGA/David PINTENS
Redactie KW

De Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal heeft op vrijdag een supporter van Kortrijk een lagere straf opgelegd dan hij van zijn ploeg KV Kortrijk had gekregen. De man had op de match op Antwerp mee de hoofdtribune bestormd en had daar volgens een aanwezige hoofdinspecteur/spotter een nietsvermoedende supporter van Antwerp een slag verkocht. Niet genoeg bewijs, meende de Raad, dat zijn straf verlaagde van 5 naar 1 jaar stadionverbod.

Op 2 februari 2022 bestormde een 30-tal Kortrijksupporters de thuistribune tijdens een inhaalmatch, net voor affluiten. De wedstrijd moest daardoor vijf minuten stilgelegd worden. Een aanwezige agent herkende bij die dertig supporters ook beklaagde K.G..

Weerspannig

Het relaas van de politieagent, dat supporter K.G. daarbij een slag zou uitgedeeld hebben aan een bijstaander, kon niet bevestigd worden door camerabeelden. Wel kon gezien worden hoe K.G. zich weerspannig gedroeg tegen een steward en die daarbij bij de keel greep.

Omdat het verslag van de inspecteur ook niet genoeg concrete elementen bevatte, was er sprake van genoeg twijfel in het voordeel van de supporter om hem vrij te spreken voor de slagen en zijn straf te verlagen. K.G. had nog geen bekend verleden op het vlak van wangedrag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier