Spelers van KV Oostende delen speelgoed uit aan zieke kinderen in AZ Damiaan

De spelers steken de kinderen een hart onder de riem.©Az Damiaan
De spelers steken de kinderen een hart onder de riem.©Az Damiaan
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Hoog bezoek donderdag op de afdeling pediatrie van het Az Damiaan. Anton Tanghe, Robbie D’Haese, Bram Castro en Brecht Capon van KV Oostende gingen er op vraag van vzw Stisa speelgoed uitdelen. “Blij dat we dit kunnen doen”, sprak Oostendenaar Brecht Capon.

Het was Stijn De Bruycker van vzw Stisa, afgeleid uit Stijn en zus Isabelle, die hen had gevraagd om speelgoed af te geven voor de kinderafdeling.

“Stisa is gestart een jaar nadat Stan (11), een jeugdspeler van KV Oostende nota bene, geboren is”, legt Stijn uit. Stan was ernstig ziek en zo heb ik mij voorgenomen om, eens hij terug in zijn normale doen is, jaarlijks speelgoed te schenken aan ernstig zieke kinderen. Bij ons is het goed afgelopen en we beseffen maar al te goed dat dit niet altijd gebeurt.”

“Geen seconde getwijfeld”

“Wij hebben een eigen community-werking waarbij we jaarlijks met meerdere voetbalclubs samenwerken”, gaat Stijn verder. “Dat was al zo met Union, Sk Deinze en Knokke. Aangezien Stan jeugdspeler is bij KV Oostende kon de eersteklasser niet in het rijtje ontbreken.”

De spelers van KV Oostende werkten maar al te graag mee aan het initiatief. “Toen men ons vroeg om de kinderen hier te bezoeken, hebben we geen moment getwijfeld”, vertelt Brecht Capon. “We willen hen in deze moeilijke periode een hart onder de riem steken, zeker in tijden van corona is het voor hen niet gemakkelijk. Het bezoek is beperkt en nu komt ook de kerstperiode er aan. We hebben hen duidelijk gemaakt dat ze nooit mogen opgeven en proberen om zo positief mogelijk te zijn. Ook al is dat niet gemakkelijk.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.