Spelers KV Oostende en Zulte Waregem spelen zondag met naam Berrier op shirts

Een passend eerbetoon voor het clubicoon Berrier. © gf
Redactie KW

Twee weken terug overleed oud-voetballer Franck Berrier aan de gevolgen van een hartstilstand. De Fransman speelde in zijn totale carrière 155 wedstrijden voor de kustboys en 127 matchen voor Essevee. Nu zondag staat het West-Vlaamse duel tussen KV Oostende en Zulte Waregem op het programma, een match tussen zijn twee ex-clubs. Beide ploegen zorgen voor een passend eerbetoon.

Ter nagedachtenis van het overlijden van de oud-middenvelder zagen we al enkele gebeurtenissen aanbod komen. Tijdens de wedstrijd tussen Seraing en KVO hielden de spelers een minuut stilte en ook afgelopen maandag werd er een passend eerbetoon gegeven aan De Kleine Generaal in de Diaz Arena. De andere ex-club van Berrier, Zulte Waregem, legde samen met Club Brugge een krans en een truitje neer tijdens hun gespeelde duel van twee weken terug. Daarna volgde er nog een minuut applaus.

Goed doel

Beide clubs besloten om voor de zesde speeldag in de Jupiler Pro League nog een laatste aandenken te geven aan hem. Ter ere van zijn overlijden zullen alle spelersnamen bij KV Oostende en Zulte Waregem op het wedstrijdshirt vervangen worden door ‘BERRIER’.

KVO en Essevee schenken de opbrengst van de veiling aan het goede doel. Bij KV Oostende gaat de opbrengst naar de diensten cardiologie van de ziekenhuizen AZ Sint-Jan, Campus Henri Serruys en AZ Damiaan. Essevee kiest om, een deel van de opbrengst, te investeren in EHBO-opleidingen voor supporters, vrijwilligers, spelers en jeugdmedewerkers. Het andere deel van de opbrengst wordt geschonken aan vzw Hartekinderen. (EC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier