https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Sissako van Zulte Waregem blijft twee duels geschorst

De KBVB schorst Abdoulaye Sissako voor twee speeldagen en legde hem een boete van 2500 euro op. © (Foto Belga)
Redactie KW

Het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdagavond een schorsing van twee speeldagen en een boete van 2500 euro opgelegd aan Zulte Waregem-middenvelder Abdoulaye Sissako.

De speler verscheen dinsdagnamiddag voor het Disciplinair Comité om zich te verantwoorden voor zijn rechtstreekse uitsluiting op de achtste speeldag in de Jupiler Pro League. Het Bondsparket stelde Sissako aan een schorsing van drie speeldagen (twee effectief) en een boete van 2500 euro voor, maar Zulte Waregem hoopte op een lichtere sanctie. In het dossier werd de voorwaardelijke speeldag schorsing geschrapt, omdat hij nog een blanco strafblad had.

Sissako mocht op het veld van Union (2-1) al snel gaan douchen wegens een schaartackle op Senne Lynen. Volgens advocaat Jesse De Preter was dat vooral een onvoorzichtigheid: Sissako had niet de intentie een fout te begaan en raakt ook volledig de bal. Zulte Waregem wees er ook op dat het de eerste rode kaart was voor Sissako in zijn carrière. De middenvelder zelf verklaarde het gevaar van de tackle verkeerd ingeschat te hebben.

Het Disciplinair Comité benadrukt dat de vliegende tackle met gestrekt been wel degelijk de fysieke integriteit van Lynen in gevaar kon brengen door de hoge intensiteit, zelfs al wordt de bal eerst gespeeld. “Dergelijke ondoordachte en onbesuisde acties kunnen niet getolereerd worden. Een speler moet zich bewust zijn van de gevaren en risico’s van zijn handelen op het terrein.”

Sissako zit in principe de competitiewedstrijden tegen streekrivaal KV Kortrijk (25/09) en Seraing (03/10) uit door schorsing, al kan Zulte Waregem nog wel beroep aantekenen tegen de schorsing.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.