Simon Mignolet ziet werkpunten na gelijkspel Rode Duivels: “Moeten nog de puntjes op de i zetten”

© (Foto BELGA)

Simon Mignolet kon na het 1-1 gelijkspel van de Duivels donderdag tegen Griekenland niet helemaal tevreden zijn. De doelman moest zijn ploeg enkele keer rechthouden, maar werd even voorbij het uur toch geklopt door Tzavellas.

“Ik heb inderdaad een paar reddingen moeten doen”, erkende Mignolet op de persconferentie na afloop. “We zitten nog in een oefenperiode. Je wil natuurlijk altijd winnen, zeker als nummer één van de wereld. Dit is dus een ontgoocheling. We hebben na de gelijkmaker nog gezocht naar de winninggoal, maar we hebben te weinig kansen gecreëerd. Sommige jongens hebben speelminuten kunnen krijgen. Dat is positief. Maar het is wel duidelijk dat we nog de puntjes op de i moeten zetten. We moeten bijvoorbeeld nog werken op stilstaande fases. Daar krijgen we vandaag ook het doelpunt op binnen.”

De defensie van de Duivels – met van rechts naar links Toby Alderweireld, Dedryck Boyata en Jason Denayer – liet donderdag geen al te zekere indruk. Mignolet wilde echter geen kritiek geven op zijn collega’s. “Ik heb al vaker gespeeld met Toby, Jason en Dedryck. Dat was zeker geen probleem. Verdedigen doe je trouwens met een hele ploeg. Ik moet ze gelukkig geen punten geven in de kranten. Jason stond op links tegen zijn voet in. Dat is niet makkelijk, maar profspelers moeten zo’n uitdaging aan kunnen en dat kan hij ook. Het was ook niet zijn eerste keer. Op het einde kon hij nog enkele keren goed indribbelen. Griekenland speelde heel compact. We konden onze opbouw niet verzorgen zoals we dat gewoon zijn. Dat is hun verdienste. Zij hebben hun lijf en ziel in de strijd gegooid en wij waren niet top. Er zijn zeker zaken om mee te nemen naar de volgende matchen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.