Seizoen Thibo Somers (Cercle Brugge) mogelijk voorbij

Thibo Somers blesseerde zich op training.© BELGA/BRUNO FAHY
Thibo Somers blesseerde zich op training.© BELGA/BRUNO FAHY
Redactie KW

Cerclespeler Thibo Somers is mogelijk tot het einde van dit seizoen out. De speler blesseerde zich deze week op training aan de knie.

Er werd een scheur aan de meniscus vastgesteld. Er volgt een operatieve ingreep en nadien een revalidatie die toch enige tijd in beslag zal nemen, vermoedelijk tot het einde van dit seizoen.

Thibo Somers (21) heeft woensdag op training met Cercle Brugge zijn knie verdraaid. De diagnose is dat er een medische ingreep zal nodig zijn. Een meniscusletsel betekent dat de West-Vlaming wellicht zal out zijn tot het einde van dit seizoen.

Doorzetter

“Het was een spijtig voorval”, zegt trainer Yves Vanderhaeghe. “Er was een klein contact tijdens een spelfase op training. Hij bleef liggen, zijn knie was wat verdraaid en hij kon zijn knie niet meer strekken. Er is een scheur vastgesteld die ze zullen hechten, zodat hij opnieuw over een goede meniscus beschikt, maar hij zal toch een maand of twee, drie aan de kant moeten blijven.”

Voor de aanvaller is dat wel sneu, ook mentaal. “Thibo is sowieso een doorzetter”, vindt de coach. “Qua mentaliteit past hij volledig in het plaatje, in de periode en de situatie waarin we nu verkeren. Hij zou voor Cercle echt door de muur gaan. Als speler is hij tevens polyvalent, je kan Thibo op eender welke positie inbrengen. Ook dat speelt in zijn voordeel. Het is jammer dat hij uitvalt. Het is nu aan de andere jongens om te tonen dat ze er klaar voor zijn”, aldus de trainer van Cercle.

Zaterdag tegen Waasland-Beveren

Voor het overige traint Robbe Decostere volop mee. Dimitar Velkovski doet dat individueel en Kevin Denkey, die wat last had aan de tenen, liet zich deze week goed verzorgen en heeft de training donderdag hervat. Voor het overige is de groep fit en klaar voor de superbelangrijke match van zaterdagnamiddag in het Jan Breydelstadion tegen Waasland-Beveren. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.