Scorende Tibo Persyn in vol Jan Breydel: “Ongelofelijk gevoel”

De 19-jarige West-Vlaming knalde de 3-1 op het bord. © BRUNO FAHY Belga
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Derde keer, goede keer. Na twee gelijke spelen kon Club Brugge tijdens hun derde thuiswedstrijd de punten wel in eigen huis houden. De supporters waren massaal aanwezig tegen Beerschot en genoten met volle teugen. Met de scorende Tibo Persyn hebben ze er een nieuwe West-Vlaamse held bij.

De 19-jarige West-Vlaming kwam deze zomer op uitleenbasis over van Inter Milan. Vorige week kreeg de aalvlugge vleugelspeler een invalbeurt van een paar minuten op Zulte Waregem. Tegen Beerschot verscheen hij een klein beetje verrassend aan de aftrap maar ontgoochelen deed hij niet. Meer nog: in de tweede helft scoorde hij de 3-1 na een serieuze pegel.

“Kippenvel natuurlijk, een ongelofelijk gevoel,” beschreef de youngster zijn emoties na het doelpunt. “Ik keek altijd op naar de grote mannen toen ik hier bij de jeugd speelde. Ik had niet verwacht om zo snel al op het veld te staan met zo veel supporters. Ik was wat overweldigd toen ik op het veld kwam. Mijn eerste helft vond ik ook wat minder, ik had namelijk heel veel stress. Aan de rust hebben mijn ploegmakkers me dan goed geholpen en me proberen gerust te stellen.”

En of dat gewerkt heeft, niet veel later knalde hij de 3-1 op het bord. Natuurlijk droomt Persyn van nog veel meer. “Ik heb in Italië veel bijgeleerd in verdedigend opzicht. Maar ik wou speelminuten en dan kwam Club Brugge, een hele mooie club met ambitie. Ik hoop mijn eigen kwaliteiten te tonen en veel te spelen. Hopelijk wordt de aankoopoptie dan gelicht.”

“Supporters waren de beste”

Coach Philippe Clement was blij dat de fans terug waren: “Ik vond dat de groep erg gretig startte. We wilden onze supporters alles geven, die eerste keer in een vol huis. We maken een snelle goal en bleven de hele eerste helft dominant voetballen met een mooie tweede goal. Dan komt die fantastische tegengoal waar ook een hele goede doelman niets tegen kan doen. Uiteindelijk brengen we onszelf nog in de moeilijkheden na de rode kaart van Nsoki. Op het einde moesten we nog even vasthouden. Spijtig, want het scenario was er om er een fantastische feestavond van te maken. Onze supporters waren de beste vandaag denk ik.”

Donderdag volgt een nieuw orgelpunt met de loting van de Champions Leaguegroepen. Club Brugge zit in pot 4 en kan dus heel wat mooi volk tegenkomen. “Ik heb geen lijstje klaar. We waren enkel bezig met de drie punten tegen Beerschot en de leidersplaats pakken. We zullen wel zien wat het wordt, het zullen alleszins drie sterke tegenstanders zijn.” (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier