Ruud Vormer dreigde zijn aanvoerdersband in te leveren

Ruud Vormer zal er ook tegen Charleroi niet bij zijn. © BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Na alle euforie na de glansprestatie tegen PSG, moet Club Brugge op zaterdagavond terug aan de bak in de Jupiler Pro League. De verplaatsing naar Charleroi belooft alvast niet gemakkelijk te worden. De Zebra’s zijn de enige ongeslagen ploeg in 1A en na een Europese knalprestatie loert altijd wat decompressie om de hoek. Bovendien is aanvoerder Ruud Vormer zwaar ontgoocheld omdat hij tegen PSG niet in actie kwam.

Coach Philippe Clement maakte het destijds zelf mee. Na de memorabele zege op het veld van AC Milan ging blauw-zwart toen knullig onderuit op Heusden-Zolder. “Het zijn dingen die ik helaas al een paar keer heb meegemaakt”, verklaarde de coach. “Charleroi heeft nog geen enkele wedstrijd verloren en is altijd een moeilijke verplaatsing. Maar na de training van vrijdag heb ik het gevoel dat de knop al is omgedraaid.” De voorbije drie seizoenen slaagde Club Brugge er niet in om te winnen op Mambourg.

Zwaar ontgoochelde kapitein

In de nasleep van de schitterende prestatie tegen PSG kwam ook een interne twist tussen kapitein Ruud Vormer en coach Philippe Clement naar buiten. De Nederlander dreigde zelfs even om zijn kapiteinsband in te leveren. Vormer kwam niet aan de aftrap en had het daar heel moeilijk mee. Clement kaderde de situatie: “Twee dagen voor de wedstrijd was hij heel emotioneel na de eerste tactische training. Hij stelde zich de vraag of hij nog kapitein moest blijven. Na een nachtje slapen was hij er de volgende dag al weer klaar voor. De band zal sowieso altijd voor hem zijn als hij op het veld staat. Hij trainde goed deze week en heeft de andere spelers voor de wedstrijd ook aangestuurd. Na de match was hij dan ontgoocheld dat hij niet was ingevallen. Ondertussen sukkelt hij met zijn achillespees waardoor hij er dit weekend niet bij zal zijn. Het is een blessure die al een paar weken aan het sluimeren is.”

Mbamba out

Vormer is niet de enige die er zaterdag niet bij is, ook Mbamba (patellapees) kampt met last. Woensdag speelde Clement zo goed als de hele partij met dezelfde elf, hij wachtte tot de extra tijd om een eerste wissel door te voeren. “Sowieso zal ik de volgende weken en maanden veel roteren. Als we nu voortdurend met dezelfde elf blijven spelen, komen we in de problemen in november en december. Ik moet ook de nieuwe spelers in het verhaal laten stappen. De spelers die zich op training tonen moeten ook de kans krijgen om zich te bewijzen in het weekend.” (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.