Ronny Deila nieuwe hoofdcoach van Club Brugge

Ronny Deila. © Club Brugge
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Ronny Deila wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdcoach van Blauw-Zwart. Daarover bereikten Standard Luik en Club Brugge enerzijds en Ronny Deila en Club Brugge anderzijds donderdag een akkoord.

Club Brugge heeft met de Noor Ronny Deila zijn nieuwe hoofdcoach beet. Deila maakt de overstap van reeksgenoot Standard en wordt eind juni officieel voorgesteld. Het was al langer een publiek geheim dat Club Brugge hun pijlen op Deila richtte. De 47-jarige coach maakte dit seizoen indruk bij Standard waar hij met beperkte middelen een hecht team smeedde. Club Brugge betaalt een opstapvergoeding van twee miljoen euro om Deila los te weken bij de Rouches.

Deila begon zijn trainerscarrière bij het Noorse IL Brodd en vervolgens Stromsgodset waar hij ook de landstitel behaalde. Daarna verkaste hij naar het Schotse Glasgow Celtic. Hier vulde hij zijn trofeeënkast verder aan met twee landstitels en een League Cup. Alvorens hij bij Standard terecht kwam, coachte hij nog het Amerikaanse New York City. Deila neemt zijn vaste assistent Efrain Juarez mee. Huidig T1-coach Rik De Mil kan aansluiten bij de technische staf en zal de komende weken beslissen of hij hierop ingaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier