Robert Maes krijgt bij Cercle de Robert Braet Trofee

© ACR
Redactie KW

Robert Braet, omwille van zijn gestalte ook wel eens De Langen genoemd, speelde tot en met 1948 twintig jaar als doelman bij Cercle. De legendarische keeper van groen-zwart, die ook beheerraadslid en enkele jaren voorzitter was, is onmiskenbaar hét Cerclemonument bij uitstek.

Hij overleed in 1987. Om hem te herinneren wordt sedert 1988 tweejaarlijks tijdens de fandag van Cercle de Robert Braet trofee overhandigd aan iemand die zich verdienstelijk maakt voor de vereniging. Die eer viel dit jaar te beurt aan Robert Maes. Hij kreeg de trofee uit handen van Piet D’Hooghe, voorzitter van de vzw Cercle Brugge die instaat voor de jeugdwerking.

Robert Maes treed hiermee in de voetsporen van onder andere Guido Vandewalle, Pierre Schotte, Georges Debacker, Maria Blontrock, Yves Perquy, Chislain De Groote, Chris Verbeke, André Vankersschaever, Suzy Beernaert, Albert Verbandt, Fernand Logghe, Johan Mestdagh en John Jacobus.

Jeugdwerking

Robert Maes (74) uit Sint-Andries is een gepensioneerd stadsbediende bij de wegendienst en was als een fervent supporter van Cercle op zoek naar iets om zijn tijd te verdrijven. Op vraag van zijn schoonzoon Jan Vande Kerckhove, trainer bij de onderbouw van Cercle, kwam hij zo’n tien jaar geleden bij de jeugdwerking van groen-zwart terecht.

“Ik fungeerde de voorbije jaren als ploegafgevaardigde van zowel de U17, U18 en U19. Ondertussen wordt de hoeveelheid van matchen en die soms verre verplaatsingen mij wat veel. Gezien ook mijn leeftijd. Ik ben daar in het weekend een ganse dag mee bezig.”

“Normaal zou ik voor dit seizoen stoppen, maar men vraagt mij om eventueel toch nog de thuismatchen te doen en daar een handje toe te steken. Ik ben dat nu in overweging aan het nemen”, besluit Robert Maes.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier