https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Radovanovic van KV Kortrijk vangt bot voor Disciplinair Comité

© (Foto BELGA)
Bron: Belga

Het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag beslist Kortrijk-verdediger Aleksandar Radovanovic twee speeldagen te schorsen en hem een boete van 2.000 euro op te leggen.

Na een opstootje met OHL-speler Ngawa in de blessuretijd van OHL-Kortrijk (2-1) ging Radovanovic even over de rooie. De Kortrijkse verdediger verkocht zijn opponent ter hoogte van de nek een forse duw, waarop scheidsrechter Smet meteen rood trok. Het Bondsparket zag er een “opzettelijke en onaanvaardbare duw in het aangezicht” in en stelde een schorsing van twee speeldagen voor.

KV Kortrijk ging daar niet mee akkoord en verdedigde haar speler dinsdag voor het Disciplinair Comité. De Kerels haalden aan dat Ngawa provoceerde met beledigingen over Radovanovic’ moeder en ook racistische toespelingen. Bovendien vonden ze de duw zacht en wezen ze op het blanco strafblad van de Serviër. KVK opperde om hem slechts één speeldag te schorsen.

Het Disciplinair Comité hechtte echter weinig geloof aan de vermeende provocaties van Ngawa. Bovendien wijst de instantie erop dat de duw met hoge intensiteit op de onderkin gebeurde. “Na het ontvangen van de rode kaart verlaat Radovanovic op arrogante manier het terrein”, klinkt het nog. “Een effectieve schorsing van twee speeldagen, zoals in het minnelijk voorstel werd voorgebracht, komt dan ook gepast voor.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten