https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Politie zal corona-overtreders beboeten tijdens kampioenenviering Club Brugge

© (Foto BELGA)
© (Foto BELGA)
Bron: Belga

Blauwzwart wordt zondagavond officieel landskampioen. De match tegen Racing Genk wordt een testevent met een beperkt aantal aanwezigen, maar naar verwachting zullen wel heel wat supporters naar Brugge afzakken. Club Brugge vraagt iedereen om zeker een mondmasker te dragen. “Corona-overtreders zullen beboet worden”, zo klinkt het bij de politie.

“Er staan geen terrassen op Sint Andries, maar vermoedelijk zullen supporters zich wel naar de ‘platse’ begeven”, vertelt Lien Depoorter, woordvoerster van politie Brugge. Drank mag enkel worden verkocht als raamverkoop in bekers. “Wij zullen er streng op toezien dat alle aanwezigen de coronamaatregelen volgen. Overtreders zullen worden beboet. Dit testevent is een toegeving, maar de regels moeten worden gerespecteerd.” Er worden geen supporters toegelaten in de buurt van het Jan Breydelstadion. “Pas kort voor het huldemoment aan de noordzijde van het stadion, zullen mensen mondjesmaat worden doorgelaten.”

Op zijn website wijst Club Brugge er nogmaals op dat alle fans die naar het stadion afzakken, verplicht zijn om een mondmasker te dragen en rekening moeten houden met de coronamaatregelen. “Zodat we volgend seizoen weer met z’n allen een pint kunnen drinken voor de match, elkaar kunnen omhelzen tijdens de match en samen kunnen dansen na de match”, zo klinkt het.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.