“Philippe Clement staat op het punt te tekenen bij Monaco”

© (Foto BELGA)

Philippe Clement, de trainer van Club Brugge, staat op het punt om een contract te ondertekenen bij het Franse AS Monaco. Dat zegt het Franse persbureau AFP. Hij zou er de Kroaat Niko Kovac opvolgen, die donderdag de laan werd uitgestuurd.

Clement zou een contract voor tweeënhalf jaar tekenen bij de Franse eersteklasser. Het Franse persagentschap AFP vernam dat “uit goeie bron”, klinkt het vrijdagavond. De Club Brugge-trainer werd eerder al genoemd als kanshebber voor de job in Monaco, naast de Portugees Paulo Fonseca en de Amerikaan Jesse Marsch.

Als Clement tekent bij de Franse topclub staat hij voor het tweede buitenlandse avontuur uit zijn carrière. In 1998-1999 speelde de voormalige Rode Duivel een seizoen voor het Engelse Coventry. Als trainer was hij alleen nog maar in eigen land aan de slag: als assistent bij Club Brugge (2012-2017) en hoofdtrainer van Waasland-Beveren (2017), Genk (2017-2019) en Club Brugge (sinds 2019).

Met 29 punten uit 19 wedstrijden is Monaco zesde in de Ligue 1. In de Champions League werd Monaco al in de voorronde uitgeschakeld door Shakhtar Donetsk, waarna het zich wel als groepswinnaar voor de achtste finales van de Europa League plaatste.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier