Pérez loodst Club Brugge voorbij Zulte Waregem in oefenduel

John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Voor de vierde oefenpartij van de voorbereiding kwam er weer een West-Vlaamse tegenstrever naar het Belfius Basecamp afgezakt. Na de 0-1-nederlaag tegen Kortrijk kwamen nu de buren van Zulte Waregem zich meten met de landskampioen.

Bij de trainersstaf van de bezoekers oude bekenden zoals Simons en De Fauw. Ook op het veld stonden er met Gano, De Bock en Vossen bekende gezichten op het veld. Het was Vossen die overigens al na een paar minuten voor de voorsprong zorgde.

Driemansmiddenveld

Bij Club Brugge koos coach Clement voor een driemansmiddenveld met een vrije rol voor De Ketelaere. Kossounou vervulde de taak van verdedigende middenvelder.

Een kopbal op de paal van Mitrovic en een prima redding van Bossut op een kopstoot van Dost waren de voornaamste wapenfeiten voor de rust.

Club Brugge begon de tweede helft met elf nieuwe namen tussen de lijnen. Dury koos voor dezelfde elf, maar voerde al snel een aantal wissels door. Zelfde spelbeeld als in de eerste helft met de thuisploeg die op zoek ging naar de gelijkmaker.

Halverwege de tweede helft kwam die er ook toen Badji een diepe bal op Pérez verstuurde. De aanvaller was toe aan zijn eerste speelminuten na de interlandperiode en omspeelde Bossut om vervolgens in het lege doel te scoren.

Vrijdag tegen AEK Athene

De Venezolaan werd uiteindelijk ook nog de matchwinnaar met een buffelstoot na een prima cross van Rits. De jonge spits maakte vorig jaar al indruk en zou dit seizoen wel eens kunnen doorbreken in het eerste elftal.

Club Brugge oefent vrijdag tegen AEK Athene, Essevee neemt het zaterdag op tegen Charleroi. Volgende week zaterdag staat de eerste grote test voor blauw-zwart op het programma. Het ontvangt dan bekerwinnaar Racing Genk in de strijd om de Supercup.

Club Brugge (eerste helft): Shinton, De Cuyper, Mitrovic, Mechele, Van Der Brempt, Kossounou, Vormer, De Ketelaere, Lang, Dost, Okereke.

Club Brugge (tweede helft): Lammens, Ricca, Mbamba, Mondele, Van den Keybus, Balanta, Rits, Audoor, Sandra, Badji, Pérez.

Opstelling Zulte- aregem: Bossut, Hubert (71’ De Poorter), Vigen (67’ De Buyser), Ciranni (67’ De Neve), Sissako (52’ Govea), Dompé (63’ Berahino), Sormo (52’ Van Aken), De Bock (75’ De Smet), Humphreys (75’ Thiam), Vossen (71’ Sylla), Gano (63’ Srarfi).

Doelpunten: 4’ 0-1 Vossen, 66’ 1-1 Pérez, 79’ 2-1 Pérez.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier