https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Pavlovic werpt zich met Cercle Brugge in de degradatiestrijd

Chibuike Blessing Eleke (Beerschot) en Strahinia Pavlovic (Cercle Brugge) op zondag 4 april 2021.©KURT DESPLENTER BELGA
Chibuike Blessing Eleke (Beerschot) en Strahinia Pavlovic (Cercle Brugge) op zondag 4 april 2021.©KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

Strahinja Pavlovic is nog maar negentien. Als een geleende speler bij AS Monaco wordt hij bij Cercle Brugge stilaan van goudwaarde. Zowel Pavlovic als Giulian Biancone en Robbe Decostere liepen in een vijfmanverdediging tegen Beerschot alles zeer goed dicht.

Cercle Brugge deed op Pasen wat het moest doen en hield de drie punten thuis. Ook al ging het niet gemakkelijk, zeker na de rode kaart voor Dimitar Velkovski. Trainer Yves Vanderhaeghe bracht zijn kennis en ervaring boven door niet meteen te wisselen of van systeem te veranderen. “Met tien komen te staan verandert veel”, aldus Vanderhaeghe. “ Op het moment zelf hebben we toch even gediscussieerd over hoe we het gingen aanpakken. Ik ben toch tevreden dat we tot aan de rust gewacht hebben om uiteindelijk de wissel te doen. We kozen opnieuw voor vijf spelers achterin met drie voor onze doelman die fantastisch werk hebben geleverd.”

Initiatief

Alexander Corryn kwam als linksachter tevens goed in de plaats van aanvaller Olivier Deman. “Achterin liepen ze alle lijnen dicht en hielden de bepalende spelers bij Beerschot uit de wedstrijd”, zegt de trainer. “Het enige wat niet goed was waren de stilstaande fasen. Dat was een drama en zeker een werkpunt. Een bal van de tegenstander is vier keer voorlangs gegaan. Terwijl er drie spelers dichter bij de bal waren dan een van mijn verdedigers.”

Voor het overige kon Vanderhaeghe tevreden zijn over zijn defensie. De Schot David Bates groeit stilaan naar een betere vorm en vooral Strahinja Pavlovic, met Nieuwjaar geleend bij AS Monaco, liet zien dat hij achterin stilaan een bepalende figuur aan het worden is. “Hij neemt initiatief. Ook met de bal. Hij is vooral overtuigd in zijn eigen spel”, vindt Vanderhaeghe. “Hij beschikt over veel kwaliteiten en gaat als centrale verdediger graag in de dribbel. Soms iets te veel. Hij moet opletten. Misschien moet hij zich meer tot verdedigen beperken en simpel spelen. Maar zijn actie en reactie bezorgde ons de penalty en de tweede goal. Op Genk kende hij een mindere wedstrijd. Vandaag was hij zeker alert en aanwezig. Het is mooi dat hij dit op zijn leeftijd reeds kan tonen.”

AS Monaco

Pavlovic beseft zelf dat zijn ploeg nu vooral de voeten op de grond moet houden. “Nog twee matchen winnen. Met zes punten erbij moeten we aan niets anders denken of aan wat de tegenstand doet”, vindt hij. “ We kunnen goed voetbal brengen en de twee helft hebben we allen met ons hart gespeeld .”

Pavlovic kon met zijn knappe prestatie wellicht de aanwezige delegatie van AS Monaco met sportieve baas Paul Mitchell overtuigen. De Serviër werd na de jaarwisseling bij groen-zwart gestald om te spelen en ervaring op te doen. In de eerste ploeg van AS Monaco, dat momenteel op een plaats voor deelname aan de Champions League staat, moest hij voor Nieuwjaar rekening houden met de concurrentie van de Chileense international Guillermo Maripán en de Fransen Axel Disasi en Benoît Badiashile, wiens oudere broer als doelman in 2019 aan Cercle werd uitgeleend.

Cristiano Ronaldo

Na dit seizoen is het uiteraard de bedoeling dat Pavlovic naar AS Monaco terugkeert. “Daarna zien we wel. Als ik kansen krijg blijf ik, maar als ze beslissen dat ik er nog niet klaar voor ben kom ik terug. Ik wil wedstrijden spelen en niet op de bank zitten . Zeker niet omdat ik nu een vaste waarde lijk te worden in het nationale team van Servië.”

Pavlovic speelde reeds vier keer voor zijn land en werd tijdens de voorbije interlandbreak door de nieuwe bondscoach Dragan Stojkovic geselecteerd voor drie interlands in de voorronde van het WK. Met winst tegen Azerbeizjan en Ierland en een punt tegen Portugal speelde hij drie keer de volle negentig minuten. In de laatste match tegen Portugal stond de Cercleverdediger rechtstreeks tegenover wereldster Cristiano Ronaldo. “Ik heb er echt van genoten. Portugal behoort toch tot de top drie in Europa. En tegen iemand spelen als Ronaldo is toch wel vrij bijzonder. Ik had met hem toch veel duels in een één tegen één en was tevreden over mijn match .”

“Aankloppen bij Monaco”

Giulian Biancone is een andere verdediger die door Cercle in het Prinsdom werd geleend. Zij het dit seizoen voor de tweede keer. Hij keek zondag tegen zijn vijfde gele kaart aan en is komend weekend geschorst. De Fransman opende de score met een kopbal, als een centrale verdediger. Een positie die hij na het uitvallen van Jean Marcelin ook innam op Gent en voordien in de bekermatch tegen KV Oostende. “Het was dus niet zo nieuw. Ik pas mij aan en het is vandaag goed verlopen. We hebben er samen voor geknokt.”

“Mijn seizoen verliep hier niet zo vlot. Ik kwam laat bij de groep, geraakte geblesseerd, er was de coronacrisis en ik had toch wat tijd nodig om mijn vooropgestelde niveau te halen. Fysiek verloopt het alsmaar beter”, aldus de verdediger die na dit seizoen naar Monaco terugkeert. “Ik vind persoonlijk dat er voor mij geen derde seizoen bij Cercle meer inzit. Ik ben 21 jaar, ambitieus. Het is aan mij om bij Monaco op de deur te kloppen.”

Kuitbeenbreuk

Robbe Decostere was een van de drie spelers uit eigen jeugd die aan de match mocht beginnen. Een opsteker voor de jeugdwerking van groen-zwart die omwille van de pandemie een moeilijk seizoen kent. De West-Vlaming stond na zijn kuitbeenbreuk van begin december voor het eerst weer in de basis van een competitiewedstrijd. Hij wil zich nu samen met de groep volledig focussen op de komende twee wedstrijden. “ Tegen Leuven kunnen we iets halen en in Oostende zijn we niet kansloos. Op de laatste speeldag kan er sowieso nog veel gebeuren.” (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten