https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Oude bekende Karim Belhocine is nieuwe coach van KV Kortrijk

Karim Belhocine leidde dinsdagochtend al meteen de training. © Bart
Redactie KW

KV Kortrijk heeft zijn nieuwe coach beet. Karim Belhocine (43) vervangt Luka Elsner. Hij tekende een contract van onbepaalde duur.

KVK zag hoofdcoach Luka Elsner zijn verbintenis verbreken. Hij vertrok naar Standard. De Kerels gingen op zoek naar een nieuwe trainer en vonden die in de persoon van Karim Belhocine. De Franse Algerijn heeft een rijke geschiedenis bij Kortrijk, als speler, aanvoerder, hulptrainer, hoofdcoach én technisch directeur.

Eerste training

Hij leidde dinsdagochtend al zijn eerste training om de spelersgroep voor te bereiden op de wedstrijd van aanstaande vrijdag tegen Club Brugge. Belhocine voetbalde tussen 2008 en 2011 in het Guldensporenstadion.

In 2015 hing hij zijn voetbalschoenen aan de haak en startte hij als hulptrainer van Johan Walem bij KV Kortrijk. In februari 2016 nam hij de taken van Walem als hoofdcoach over.

Er waren wat problemen omdat hij niet over het juiste trainersdiploma beschikte, maar Belhocine bleef aan als technisch directeur. Midden 2017 moest hij plaats ruimen voor Yannis Anastasiou.

Wat later dat jaar ging hij aan de slag als hulptrainer van Hein Vanhaezebrouck bij Anderlecht. Belhocine bleef er assistent tot Vincent Kompany de plak zwaaide bij paars-wit.

Onbepaalde duur

Tijd voor een nieuw avontuur bij Charleroi. Belhocine deed het er prima, maar zag zijn contract vorig seizoen niet verlengd worden. Erg lang zat de ex-speler van KV Kortrijk dus niet zonder werk. Bij de Kerels zette hij zijn handtekening onder een overeenkomst van onbepaalde duur. (JCS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.