“Oostende is momenteel een van de moeilijkst open te breken ploegen”

De Nederlandse spits Bas Dost scoorde de gelijkmaker voor Club.©BRUNO FAHY BELGA
De Nederlandse spits Bas Dost scoorde de gelijkmaker voor Club.©BRUNO FAHY BELGA
Redactie KW

Club Brugge had de nodige moeite om Oostende opzij te zetten. Uiteindelijk waren het Bas Dost en Krepin Diatta die de vroege own goal van Mata konden uitwissen. Brugge blijft zo foutloos in 2021, Oostende liet de kans na om in de top vier te verschijnen.

De kustploeg speelde een meer dan verdienstelijke wedstrijd maar moest wel puntenloos terug naar de zee. Dat zag ook coach Blessin: “Het is moeilijk om te accepteren dat we geen punten haalden. Ik ben trots op mijn team en op de spelwijze. Ik heb heel veel creativiteit gezien.”

Als je zo veel kansen krijgt tegen een topclub als Brugge moet je ze benutten . We missen een grote kans met de penalty en volgens mij moeten we wat later ook nog een tweede strafschop krijgen na een fout op Bataille. Zelf hebben we weinig kansen weggegeven, over het algemeen ben ik heel tevreden maar we behalen geen punten en dat moeten we accepteren.”

Zes op zes tegen Oostende

Winnende coach Clement was uiteraard tevreden met de derde opeenvolgende zege van 2021. “We startten goed aan de wedstrijd zonder heel veel grote kansen te krijgen. Dat is de verdienste van Oostende, ze zijn momenteel een van de moeilijkst open te breken ploegen in eerste klasse. Ze zijn heel goed in de omschakeling. Op die ene counter komt dan direct een doelpunt, een own goal dan nog. Dat is zuur want dan geef je de tegenstander veel zuurstof.”

“De ploeg heeft goed gereageerd en ging direct voor de gelijkmaker en dat is gelukt voor de rust. Na de voorsprong krijg je dan een strijd op het middenveld. Oostende heeft er een grote strijd van gemaakt en wij kenden te weinig rust in het uitvoetballen om zo een derde doelpunt te halen.”

“Ik ben heel blij met deze punten, ik weet niet of er dit seizoen al ploegen zes op zes tegen Oostende gepakt hebben en er zullen er ook niet veel zijn die dit nog zullen doen. De omstandigheden waren ook niet ideaal. Er was veel wind en het terrein ligt er momenteel niet top bij. Dat is geen voordeel voor een voetballende ploeg zoals wij.”

‘Klassement pas op einde belangrijk’

Dankzij de nieuwe zege staat Club Brugge al tien punten los aan de kop van het klassement, al komt dichtste achtervolger Racing Genk op donderdagavond nog in actie. Zondag neemt Brugge het thuis op tegen Genk en kunnen ze de kloof nog verder uitdiepen.

Clement blijft echter rustig. “Ik heb het drie maanden geleden al gezegd, toen we niet aan de leiding stonden. Ik kijk niet naar het klassement. We bekijken het match per match, daar moet de focus op liggen. Het klassement is heel belangrijk op het einde van de rit, op dit moment is het match per match.”

Drie op drie voor Dost

Bas Dost verscheen voor het eerst op het thuisveld van Jan Breydel. En net zoals in zijn twee voorgaande wedstrijden was hij nu weer trefzeker. Toch ziet hij nog ruimte voor verbetering. “Het is al heftig geweest, met nu al drie wedstrijden kort na elkaar”, aldus de Nederlandse spits die overkwam van Frankfurt en voor het eerst de volle 90 minuten speelde.

“Ik merk aan mezelf dat er nog veel rek op zit. Niet alles loopt zoals ik het in gedachten heb. Dat is de beginfase en dat moet ik nu even accepteren, maar ik ben heel blij met de overwinning.” Benieuwd of hij ook zondag de netten terug kan doen trillen. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.