Ook Club Brugge dient klacht in tegen onbekenden na racistische uitlatingen tegen Antwerp-speler

In navolging van de racistische uitingen tegen Faris Haroun op Twitter op 13 december 2020 dient Club Brugge een klacht in tegen onbekenden. Dat meldt de club op hun eigen website.

©DAVID PINTENS BELGA
©DAVID PINTENS BELGA

“Deze racistische en discriminerende uitlatingen zijn ontoelaatbaar en op geen enkel moment goed te keuren. Racisme heeft geen plaats. Niet in of buiten het voetbal, niet in de tribunes en niet op sociale media. Club Brugge wil met deze klacht een sterk signaal de wereld insturen. Een stadionverbod is dan ook opportuun”, klinkt het in de mededeling.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ook Royal Antwerp FC en Faris Haroun zelf dienden een klacht in tegen onbekenden. “Laat dit ook een steun zijn voor iedereen die ooit met racisme te maken heeft gehad. De oproep #NoToRacism kan niet luid genoeg klinken! We bedanken daarnaast ook iedereen voor de vele steunbetuigingen aan het adres van onze kapitein”, klinkt het bij Antwerp.

De racistische tweet werd de wereld ingestuurd na de match tegen Club op zaterdagavond.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.