https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Onmondig KVK stuit op efficiënt STVV, dat wint dankzij twee goals van Suzuki

Yuma Suzuki mocht tweemaal juichen tegen de Kerels.©KURT DESPLENTER Belga
Yuma Suzuki mocht tweemaal juichen tegen de Kerels.©KURT DESPLENTER Belga
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Twee goals van Suzuki nekten een onmondig Kortrijk dat zijn herstelde thuisreputatie door een efficiënt STVV alweer aan diggelen ziet geslagen. Na twee nederlagen op rij raken de play-offs voor de Kerels uit zicht.

‘Dan nu maar zes op zes’ had coach Yves Vanderhaeghe na het verlies in de non-sneeuwmatch op KV Oostende de schouders opgehaald. Dan ‘deden ze weer mee’, redeneerde hij. Voor de top 8 dus. KVK speelde thuis tegen STVV en Cercle, het leek geen onmogelijke opdracht – KVK had met het reeksje zeges tegen Gent, Standard en Genk zijn thuisreputatie helemaal hersteld.

Maar STVV, 12 op 15, was wel goed bezig. En had zich twee weken geleden versterkt met …de Kortrijkse topscorer Ilombe Mboyo. Petit Pélé was trouwens uitstekend gestart bij de Limburgers, met twee assists en een goal vorige speeldag. Hij zag in het Guldensporenstadion meteen zijn oude maatje in de spits van KVK uit het seizoen 2018-2019 Teddy Chevalier, nu zijn vervanger, terug. De teruggekeerde Fransman kreeg van Vanderhaeghe zijn eerste basisplaats, Michiel Jonckheere verhuisde naar de bank. Maar zes op zes, neen dus. Want de thuisploeg stuitte op een alweer bijzonder efficiënt STVV.

Te vroeg van de lijn bij strafschop

Na nog geen kwartier, bij de eerste strafschop voor de bezoekers, stond het al 0-1. Kortrijk kreeg de bal niet weg en Gueye tikte een dreigende Durkin aan. Doelman Ilic pakte de slappe strafschop van Suzuki wel, maar de Japanner mocht hernemen: lijnrechter Nijssen had de Kortrijkse doelman te snel van zijn lijn zien komen. En de tweede ging er dus wel hard, via de paal, in (0-1).

Waarop KVK de achtervolging inzette. Eerst met een paar afstandsschoten, een gevaarlijke kopstoot van Dewaele, door Schmidt gepareerd, een zwaar schot van dezelfde Dewaele dat over suisde… En het werd steeds dreigender: Gueye en Selemani misten maar net een inzenden van Chevalier, een verre lob van Selemani verraste bijna Schmidt, Gueye kwam net te kort… Toch wel steeds meer druk, hoor. Al kwam Suzuki er tussenin aan de overkant op aangeven van Mboyo ook dichtbij. Maar dat was nog maar ‘dichtbij’: in de slotminuut van de eerste helft was het plots wel raak. Na een zeldzame counter van STTV stond het zowaar 0-2, de Japanner maakte op aangeven van Cacace zijn vierde goal op twee matchen. Een lesje in efficiëntie heet dat.

Geen gaatje in het blok

Een koude douche voor KVK dat nog 45 minuten had om het tij te keren. Het probeerde wel, pakte het middenveld in handen en drong meteen de Limburgers helemaal terug. Maar KVK vond maar geen gaatje in het blok dat STVV optrok, alleen een kopstoot van Gueye, over, was echt gevaarlijk. Halfweg ging evenwel de storm liggen, niet toevallig na het uitvallen van De Sart, en kreeg STVV weer controle. Chevalier (even anoniem als Mboyo) liet zich nog wel eens opmerken door … een open kans van dichtbij naast te schieten en een laag schot. Verder raakten de moedige maar onmondige West-Vlamingen ondanks de inbreng van eerst Badamosi en dan Stojanovic, niet meer, de Kanaries gingen, weliswaar enigszins gevleid, met de drie punten aan de haal. De zes die Vanderhaeghe voor ogen had kunnen er maar drie meer worden, top 8 wordt moeilijk. Vooral als je zo moeilijk scoort. 28 doelpogingen werden er geteld….

KV Kortrijk: Ilic; Golubovic (57ste min Sainsbury), Derijck, Hines-Ike, Ocansey; Dewaele, Makarenko, De Sart (65ste min Badamosi) , Selemani; Chevalier, Gueye (88ste Stojanovic)

STVV: Schmidt; Buatu, Garcia, Teixeira; Durkin, Konaté, Buatu, Brüls (65ste min Colidio), De Ridder (89ste min Mmaee), Cacace; Mboyo, Suzuki (81’ Filippov)

Doelpunten: 14de minuut Suzuki (p) (0-1), 45ste minuut Suzuki (0-2)

Geel: Sainsbury, Gueye

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten