Ondermaats Club Brugge de boot in op Mechelen

Club had geen verhaal tegen een enthousiaste thuisploeg. © BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Club Brugge is met een valse noot de competitie hervat na de interlandbreak. Het had geen verhaal tegen de passie en het enthousiasme van de thuisclub. Brugge kwam nochtans op voorsprong via Dost maar dankzij treffers van Cuypers en Schoofs kreeg Mechelen loon naar werken.

Een positieve coronatest bij Club Brugge. Van der Brempt, tegen Standard nog in de basis, was er zo niet bij. Ook bankzitters Sobol en Sandra waren ziek, weliswaar negatief getest op covid-19. Achterin verdween Hendry uit de ploeg. Hij was nog niet volledig wedstrijdfit na de interlandperiode maar zou in de tweede helft toch opdraven.

Coach Clement sprak vrijdag nog over de nodige scherpte vanaf de eerste seconde, viel dat toch even tegen. Na twee minuten keek Brugge al tegen een achterstand aan maar de goal werd terecht afgevlagd wegens nipt buitenspel. Een waarschuwing die kon tellen. Het eerste half uur liep evenmin van een leien dakje, Mechelen kreeg veel te veel tijd en ruimte om te combineren. Een gemaakte goal van Vinicius belandde op de knie van Mignolet. Aan de overkant moest Coucke ook gepast tussenkomen op een schot van Vormer en de rebound van Dost. De Ketelaere en vooral Lang waren onzichtbaar in de eerste helft waarin er geen doelpunten vielen.

Drie wissels bij rust

Het lakse optreden van zijn ploeg noopte Clement tot een driedubbele wissel bij de rust. Kapitein Vormer, nochtans bezig aan zijn 250ste competitiewedstrijd, werd geofferd. Ook Nsoki en Maouassa gingen eruit. Kan iemand me overigens uitleggen waarom Maouassa op tijd en stond een stilstaande fase mag trappen? Rits, Ricca en Hendry moesten voor meer schwung in de ploeg zorgen. Opvallend genoeg geen aanvallende wissels. De stroomstoot van de coach miste zijn effect niet.

Bas Dost lukte de openingsgoal.
Bas Dost lukte de openingsgoal. © BELGA

Brugge begon agressiever aan de tweede helft en klom al snel op voorsprong. Coucke kon nog met een handje bij de inzet van Vanaken maar de dekselse Dost was er als de kippen bij om eenvoudig binnen te tikken. De Nederlander heeft zijn gevoel voor doelpunten stilaan teruggevonden.

Thuisploeg buigt achterstand om

Zo goed blauw-zwart aan de tweede helft begon, zo snel was het terug gedaan na de openingstreffer. Mechelen bleef aandringen en na een goed uitgespeelde aanval -hoeveel ruimte kun je krijgen tussen de linies- trapte Cuypers de verdiende gelijkmaker tegen de touwen. Club bleef moeite hebben met de slag op het middenveld, ook de inbreng van Mbamba bracht weinig zoden aan de dijk.

Mignolet baalt, de spelers van KVM vieren.
Mignolet baalt, de spelers van KVM vieren. © BELGA

De thuisploeg rook bloed en tien minuten voor tijd werden ze beloond na een magische stifter van Schoofs. Het moet gezegd, Mignolet zag er toch weer niet echt goed uit bij zijn poging om de bal over te duwen. Sowah en Izquierdo waren de laatste speelkaarten die Clement op tafel gooide maar Mechelen beschikte over stevigere troeven. Union kan zondag bij winst al zeven eenheden uitlopen in het klassement. Benieuwd of Clement hen nog steeds niet tot de titelkandidaten rekent?

Opstelling Mechelen: Coucke, Bijker, Bateau, Vanlerberghe, Walsh, Souza, Mrabti, Schoofs, Storm (71’ Shved), Cuypers (85’ De Camargo), Hairemans (79’ Engvall).

Opstelling Club Brugge: Mignolet, Maouassa (46’ Ricca), Nsoki (46’ Hendry), Mechele, Mata, Balanta (70’ Mbamba), Vormer (46’ Rits), Vanaken, De Ketelaere, Dost, Lang (80’ Sowah).

Gele kaarten: 24’ Hairemans, 55’ Costa, 62’ Vanlerberghe, 68’ Balanta.

Rode kaarten: /

Doelpunten: 51’ 0-1 Dost, 65’ 1-1 Cuypers, 78’ 2-1 Schoofs.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.