OHL te sterk voor Kortrijk na hattrick Henry

Thomas Henry scoorde drie keer voor OHL.©JOHN THYS (Foto BELGA)
Thomas Henry scoorde drie keer voor OHL.©JOHN THYS (Foto BELGA)
Redactie KW

KV Kortrijk is er niet in geslaagd om de drie punten thuis te houden tegen OH Leuven. De Kerels waren aanvallend onmondig. OH Leuven was heel efficiënt. Thomas Henry scoorde drie keer. KVK kon geen vuist meer maken.

“Dit is een mooie kans om aansluiting te maken met de top acht”, zei KV Kortrijk-coach Yves Vanderhaeghe voor de aftrap. Hij wisselde in zijn elftal alleen Sainsbury. Hines-Ike nam zijn plaats in. OH Leuven voerde ook één wijziging door. Maertens was er niet bij, Malinov begon aan de wedstrijd.

De beginfase verliep rommelig. De natte grasmat was geen voordeel voor beide ploegen. Op het kwartier kreeg Mboyo het leer van Ocansey, maar de topschutter van KV Kortrijk miste zijn schot volledig. Gueye ging dan liggen in de zestien, maar ref De Cremer beoordeelde de fase goed. Hier was geen sprake van een strafschop. De Senegalese spits had de bal te ver voor zich uit geduwd.

Op het halfuur kon Mercier aanleggen. De Fransman koos voor een geplaatst schot, zijn poging eindigde op het dak van het doel. Het was de eerste (!) kans voor OHL. Net voor de rust was er nog even opwinding. Derijck werkte een voorzet van Sowah heel slecht weg. Rougeaux wilde het foutje van zijn teammakker herstellen, maar bezeerde zich daarbij aan de hamstring. Het was einde wedstrijd voor de Fransman. Golubovic was zijn vervanger.

Gouden duo

Voor rust kregen we niet veel te zien. Na de pauze was het meteen alle hens aan dek voor KV Kortrijk. Het gouden duo Mercier-Henry vond elkaar. Mercier deponeerde een bal aan de tweede paal. Henry werkte droog af: 0-1. Doelpunt nummer tien voor de Fransman en het was ook de tiende assist voor Mercier. Dat zijn straffe cijfers.

Van Der Bruggen kreeg dé kans om gelijk te maken. De aanvoerder slaagde erin om een strakke voorzet van Dewaele helemaal vrijstaand nog naast te mikken. Vanderhaeghe greep in en bracht Selemani in de ploeg voor een onzichtbare Jonckheere. KV Kortrijk verhoogde de druk, maar kreeg het deksel op de neus. Sowah bediende Henry en hij knikte simpel de 0-2 voorbij een kansloze doelman Ilic.

Aan de overkant reageerden De Kerels via een vrije trap van De Sart. Romo tikte zijn inzet in hoekschop. Toch waren de Leuvenaars het gevaarlijkst. Ilic was verslagen na het schot van Sowah, maar Derijck bracht redding op de lijn.

OH Leuven behield de organisatie en liet de bal aan KV Kortrijk. De thuisploeg slaagde er niet in om de verdediging van de bezoekers te ontwrichten. Op de tegenaanval kon Sowah voor de 0-3 zorgen, maar na buitenspel werd dat doelpunt terecht afgekeurd. Het was slechts uitstel. Mercier lanceerde zijn maatje Henry, die met een laconiek stiftertje zijn hattrick vervolledigde.

Coach Yves Vanderhaeghe hoopte om de aansluiting te maken met de top acht. Dat liep even anders af. OHL staat vierde met 28 punten. Woensdag wacht al een nieuwe opdracht in eigen huis tegen Standard.

Doelpunten: 47′ Henry 0-1, 64′ Henry 0-2, 89′ Henry 0-3

Gele kaarten: 49′ Golubovic, 65′ Kotysch, 81′ Hines-Ike

KV Kortrijk: Ilic, Dewaele, Hines-Ike, Derijck, Rougeaux (45′ Golubovic), Ocansey, De Sart, Van Der Bruggen (67′ Makarenko), Jonckheere (58′ Selemani), Gueye, Mboyo

OH Leuven: Romo, Ngawa, Kotysch, Jemelka, De Norre, Malinov (73′ Ouédraogo), Mercier (90+2′ Myny), Hubert, Tamari (50′ Vekemans), Henry, Sowah

(JC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.