OH Leuven maakt einde aan zegereeks Zulte Waregem

© (Foto Belga)

In de slotminuten van een partij die op een akker gespeeld werd, trok OH Leuven het laken naar zich toe. Zulte Waregem was voor de rust 2-0 voorgekomen, maar moest in de tweede helft de duimen leggen voor de betere bezoekers, die wel een hernomen strafschop nodig hadden om met de volle buit te gaan lopen.

Francky Dury wisselde noodgedwongen Kainourgios (hersenschudding) voor Armenakas. Bij OH Leuven vierde Siebe Schrijvers zijn debuut.

Een schot van Mercier was het eerste wapenfeit, Bostyn pareerde die bal niet zonder moeite. Na een kwartier kwam Essevee eens piepen, Bruno mikte in het zijnet. Wie nadien een kwartiertje ingedommeld was, miste niet veel, tot Armenakas iedereen in de 28ste minuut plots weer wakker schudde door in de rebound een gepareerd schot van De Bock voorbij Romo te tikken.

2 goals in 3 minuten

OHL was wat van slag, een kopbal van Maertens miste de punch om Bostyn te verontrusten. Na 42 minuten duwde De Smet de bezoekers verder kopje onder, door een knappe collectieve actie af te ronden. De eerste goal voor Essevee van de dolenthousiaste jongeling, maar nog voor de rust krabbelde de armada van Brys weer recht door een treffer van Mercier, 2-1.

Die tegengoal gaf de Leuvense burger moed: ze vatten de tweede periode aan met de intentie zo snel mogelijk gelijk te maken, maar Bostyn kende geen problemen met een schot van Mercier. De thuiskeeper moest wel een prachtsave uit de voeten toveren om een grote kans van De Norre onschadelijk te maken. Een kwartier voor tijd kregen de bezoekers wat ze verdienden, toen Henry een heerlijke rush van de ingevallen Eppiah maar moest binnen koppen: 2-2. Veel had Essevee daar in tussentijd niet tegenover gezet, al moest Romo wel even attent zijn op een poging van Bruno.

Leuven rook bloed, Henry en Eppiah kwamen erg dichtbij de 2-3. Die kwam er uiteindelijk toch vlak voor tijd, toen OHL een terechte strafschop kreeg na een charge van Bostyn op Henry. Eerst pakte de doelwachter de penalty nog, maar de elfmeter moest worden overgenomen omdat Bostyn te snel vertrokken was. Die kans liet Mercier niet liggen: 2-3. Na vier zeges op rij maakt Essevee nog eens kennis met de nederlaag.

(BV)

Zulte Waregem: Bostyn, De Bock, Deschacht, Humphreys, Opare, Marcq (84′ Pletinckx), Seck, Govea (80′ Sissako), Armenakas (63’ Colassin), De Smet (63’ Dompé) en Bruno.

OH Leuven: Romo, Vlietinck (98′ Bese), Maertens, Jemelka, De Norre, Schrijvers (68’ Eppiah), Hubert, Mercier, Malinov, Sowah en Henry (93′ Vekemans).

Doelpunt: 28’ Armenakas 1-0, 42’ De Smet 2-0, 44’ Mercier 2-1, 75’ Henry 2-2, 90+2’ Mercier 2-3.

Geel : 83’ Seck.