Noodlot slaat opnieuw toe voor Sander Coopman: Antwerp-speler loopt weer zware knieblessure op

© BELGA
© BELGA
Olaf Verhaeghe

Drama voor Sander Coopman (26). Een week nadat hij opnieuw aansloot op training bij Antwerp, liep de middenvelder alweer een zware knieblessure op. De onfortuinlijke Coopman staat nog maar eens voor een maandenlange revalidatie.

Een simpel duel op training, zonder echt contact heeft dramatische gevolgen voor Geluwenaar Sander Coopman (26). Donderdag, een dikke week nadat hij aansloot op de groepstraining van Antwerp, ging Coopman door zijn linkerknie. Het verdict is keihard: opnieuw scheurde hij zijn voorste kruisband af.

In de zomer van vorig jaar overkwam de vaardige aanvallende middenvelder al hetzelfde, toen in een oefenduel met Antwerp tegen Eupen. Een maandenlange revalidatie die niet alleen fysiek maar ook mentaal zwaar woog, was zijn deel. “De eerste week erna was een hel. ‘s Nachts de wekker zetten om om de twee of drie uren pijnstillers te nemen, anders hield ik het niet uit”, vertelde hij recent in een openhartig interview met onze krant . “Élke dag opstaan en gaan slapen met die knie. Je zit in de zetel: knie goed leggen, knie nu strekken… De hele dag door. Vloeken voor pijnsteken in de hamstring in plaats van in de knie. Enzovoort. Dat is mentaal heel heftig, ook voor mijn omgeving.”

Maar Coopman vocht terug en stond sinds kort opnieuw op het voetbalveld. “Nu is het tijd om mij helemaal te bewijzen”, zei hij nog. “En, dat heb ik ook geleerd: ik ga mij niet meer opjagen als het eens tegenvalt. Dan komt het goed, dat weet ik. Dat is voor mij de uitdaging: de mensen die twijfelen, bewijzen dat ze verkeerd zijn.”

Die kans krijgt Sander Coopman voorlopig dus niet. De nieuwe zware knieblessure zet de 26-jarige middenvelder opnieuw maandenlang langs de kant. Vrijdagochtend werd hij al geopereerd in het AZ Monica in Deurne. Zijn club Antwerp, waar Coopman straks zijn laatste jaar contract ingaat, wenst de middenvelder alle succes toe bij zijn revalidatie. “We hopen dat Sander even gemotiveerd en hard zal werken om in het najaar weer fit op het oefenveld te staan”, klinkt het.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.