Nieuwe voetbalseizoen start op 23 juli, kalender bekendgemaakt

© (Foto Belga)
© (Foto Belga)
Redactie KW

Op vrijdag 23 juli start het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League onmiddellijk met een topper: Standard Luik ontvangt die dag KRC Genk om 20.45 uur, een heruitgave van de Bekerfinale. Dat blijkt uit de kalender van het seizoen 2021-2022 die de Pro League dinsdagavond heeft bekendgemaakt.

De eerste speeldag start ook met twee derby’s. KV Mechelen ontvangt zondag 25 juli Royal Antwerp FC, terwijl RSC Anderlecht die dag promovendus Union Sint-Gillis over de vloer krijgt. Die andere nieuwkomer, RFC Seraing, speelt op zaterdag 24 juli uit bij KV Kortrijk. Landskampioen Club Brugge opent op zondag 25 juli de jacht op een derde opeenvolgende titel thuis tegen KAS Eupen.

Op de eerste speeldag staan verder nog de wedstrijden OH Leuven – SV Zulte Waregem (24/7), Beerschot – Cercle Brugge (24/7), KV Oostende – Sporting Charleroi (24/7) en STVV – KAA Gent (25/7) gepland.

De hoogste Belgische voetbalklasse telt nog steeds 18 ploegen volgend seizoen en eindigt met de Champions play-offs voor de top 4 en de Europe play-offs voor de ploegen van de 5e tot de 8e plaats. De laatste drie zakken naar de 1B Pro League. De kalender van 1B wordt op 1 juli voorgesteld.

Voor de Jupiler Pro League start, spelen landskampioen Club Brugge en bekerwinnaar KRC Genk op 17 juli nog de Supercup.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier