https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nieuwe videoanalist bij Essevee

© (Foto GF)
© (Foto GF)
Redactie KW

SV Zulte Waregem stelt Kenny Santy (31) aan als nieuwe videoanalist. Zijn functie zal zijn om professionele analyses te maken van zowel wedstrijden als spelers. Ook keepertrainer Gianny De Vos (52) blijf wat langer aan boord. Hij tekent bij voor twee jaar.

Santy heeft ondanks zijn jonge leeftijd al een aardig palmares. Hij werkte onder meer voor KSV Roeselare, Palmerston North Marist, een amateurclub in Nieuw-Zeeland, en bij Hudl, een video- en performance tool bedrijf. Hij keert nu dus terug naar zijn roots en is voor SV Zulte Waregem geen onbekende. Kenny was van 2009 tot 2012 teamcoach bij de Essevee Academie. De club hoopt dat hij zijn ervaringen in binnen- en buitenland meebrengt naar de Gaverbeek.

“Deze keuze voelt voor mij zeer vertrouwd aan. Ik kom terug thuis”, vertelt Santy. “De waarden binnen het DNA van Essevee zijn gelijk met de waarden binnen mijn werkethiek. Essevee heeft het doel om te blijven groeien in de toekomst en daar wil ik maar al te graag deel van uitmaken.”

Kenny vervangt Ronny Verriest (61), huidig video-analist. Verriest kwam in 2012 terecht bij SV Zulte Waregem als trainer van de beloften en maakte het daaropvolgende seizoen de overstap naar het eerste elftal als assistent van Francky Dury. “De club bedankt Ronny voor de vele jaren van trouwe dienst bij de club.”, klinkt het bij SV Zulte Waregem.

Ook keepertrainer Gianny De Vos (52) tekent bij tot 2023. Hij kwam in 2009 over van KV Kortrijk als opvolger van Hans Galjé.

Volgens Essevee is de sportieve staf volledig compleet om het komende seizoen aan te vatten. (EC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten