Nieuw stadion KV Kortrijk opnieuw stapje dichterbij: stad duidt ontwerper aan

© BELGA
© BELGA
Olaf Verhaeghe

De stad Kortrijk heeft met Adoplan een externe ontwerper voor het ruimtelijk uitvoeringsplan voor het nieuwe KVK-stadion aangeduid. Daarmee toont het stadsbestuur dat het vaart wil maken van het stadiondossier. Het Kortrijkse studiebureau Adoplan krijgt de komende vier jaar net geen 200.000 euro om dat RUP vorm te geven. Zoals bekend moet de nieuwe voetbaltempel van de Veekaa op Evolis komen.

Adoplan, een studiebureau uit Kortrijk met ervaring in stadiondossiers, is door het Kortrijkse stadsbestuur aangeduid voor de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan voor het nieuwe voetbalstadion van KV Kortrijk . De stad maakt 199.708,08 euro vrij, gespreid over vier jaar, om de komst van dat stadion voor te bereiden.

Duurder dan voorzien

De kost voor de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan ligt een derde hoger dan initieel gepland, maar daar is volgens de stad geen eenduidige verklaring voor. Wel moet het locatiealternatievenonderzoek dat eerder werd uitgevoerd, hernomen worden. Ook de juridisiche ondersteuning die Adoplan zoekt, was niet voorzien in het bestek. Maar net die extra kennis biedt volgens het stadsbestuur een meerwaarde omdat het ‘de houdbaarheid van het plan en de latere vergunningen verhoogt’.

Nog deze maand wordt gestart met de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan. Ook het planteam voor de opdracht zal worden samengesteld. In het voorjaar wil de stad verder communiceren over de verdere aanpak van het stadiondossier.

Private partners nodig

Het is de bedoeling om tegen het einde van 2024 effectief te starten met de bouw van het nieuwe stadion. Twee jaar later moet de Veekaa er dan de eerste thuismatchen kunnen afwerken. De komst van de voetbaltempel, op bedrijvenpark Evolis vlak bij de E17, wordt gekoppeld aan de herinrichting van de Oudenaardsesteenweg tussen de rotondes Cowboy Henk en tankstation Q8.

Het nieuwe KVK-stadion moet zo’n 12.000 à 14.000 zitjes tellen en kan er enkel komen als de stad private investeerders en partners vindt. Zowel stad als club lijken niet langer te wachten op KVK-eigenaar Vincent Tan om met centen over de brug te komen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.