Mühren verlaat SV Zulte Waregem transfervrij

© (Foto GF)
© (Foto GF)
Redactie KW

Robert Mühren (32) verlaat SV Zulte Waregem transfervrij voor het Nederlandse FC Volendam. De spits speelde zijn laatste wedstrijd voor Essevee in 2017.

Mühren scoorde dit seizoen 38 doelpunten in 37 wedstrijden voor Cambuur. Daarmee werd hij topschutter in de Nederlandse tweede klasse. De Friese club wilde graag langer doorgaan met hun doelpuntenmachine, maar uiteindelijk koos hij voor FC Volendam.

Bij SV Zulte Waregem kwam de spits nauwelijks aan spelen toe. Mühren kwam in de wintermercato van 2017 over van AZ Alkmaar. In totaal speelde hij 13 wedstrijden voor Essevee waarin hij ook twee keer het net vond. Tijdens de bekerfinale van 2017 tegen KV Oostende maakte hij nog een doelpunt in de penaltyreeks.

Het zag er al een tijdje naar uit dat hij bij SV Zulte Waregem niet meer welkom was. In september 2017 uitte hij zijn kritiek tegenover de club. “Op voetbalgebied was het een of andere oliebollenkraam. Ik heb ook nog nooit meegemaakt dat een trainer een contract voor tien jaar heeft. Dury bepaalt alles. De technisch directeur is een pion van hem.”

“Ik ben enorm blij dat ik de komende drie jaar in het shirt van FC Volendam mag spelen. De club spreekt veel vertrouwen uit en ziet ook voor mij na mijn actieve carriere een mooie rol binnen de club”, laat de spits weten via de clubwebsite van FC Volendam. Mühren speelde van 2011 tot 2014 ook al voor FC Volendam. Het team komt volgend seizoen weer uit in de Nederlandse tweede klasse. (EC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.