https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

“Mooi afscheid bij Essevee”

© VDB
© VDB
Redactie KW

Na een twintig jaar lange professionele voetbalcarrière is het voor Olivier Deschacht genoeg geweest. De veertigjarige Gentenaar is blij met het afscheid die hij kreeg bij SV Zulte Waregem. “Het afscheid in Anderlecht zal voor altijd een litteken blijven, maar bij Zulte Waregem was dit totaal anders.”, zegt Deschacht.

De meeste voetballers plannen hun afscheid na een titel of bekerwinst, maar Deschacht ziet dit ook als een hoogtepunt. “Ik kende hier twee fantastische seizoenen waar ik vele nieuwe vrienden maakte en dit voelde voor mij echt aan als een hoogtepunt. Ik moet Francky Dury ook bedanken, want na Lokeren zat ik zonder club en ik ben blij met het vertrouwen dat hij me gaf.”

Vakantie

Nu hij op voetbalpensioen gaat, heeft hij tijd voor andere zaken. Zijn kinderen staan op de eerste plaats. “In mijn voetbalcarrière kon ik nooit op vakantie gaan in de maanden juli of augustus. Ik moest altijd een paar keer per week trainen of zelfs wedstrijden spelen, maar nu is de reis voor deze zomer al geboekt”, vertelt een gelukkige Deschacht.

Twijfel

Tot op het laatste moment heeft hij nog getwijfeld over zijn beslissing. “Het klopt dat ik vannacht eigenlijk niet geslapen heb. We hadden het afscheidsfilmpje al gemaakt, maar misschien kon het volgend jaar ook nog gebruikt worden. Ik had nog weinig energie om te komen trainen en dit gaf misschien wel de doorslag.”

Toekomst

Wat Olivier Deschacht nu precies zal doen, is nog niet helemaal duidelijk. Hij zou graag eens de Mont Ventoux beklimmen of een marathon lopen, maar dat zal nog niet voor meteen zijn. “Eerst wil ik op vakantie gaan met de kinderen en daarna zien we wel. Verder zal ik ook nog leven als een sporter, maar niet meer als een topsporter.”

Supporters

Tientallen supporters kwamen Deschacht ook nog een hart onder de riem steken. Zij brachten onder meer een spandoek mee met het opschrift A legend deserves a beautiful farewell , een verwijzing naar het afscheid in mineur dat hij kreeg bij Anderlecht.

Grappenmaker Sammy Bossut zong nog een liedje voor Deschacht en riep naar hem: prutser . Zo te zien, blijft de sfeer in de spelersgroep nog uitstekend. (EC)

De fans zorgden voor een mooi afscheidsspandoek.© EC
De fans zorgden voor een mooi afscheidsspandoek.© EC
Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.