Mats Rits na ommekeer op Genk: “Toonden veerkracht na moeilijke week”

© (Foto BELGA)
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Zal men in mei over hét kantelpunt van het seizoen spreken indien Club Brugge voor de derde opeenvolgende keer de landstitel zou vieren? Een kwartier voor het einde op Racing Genk zag het ernaar uit dat het tijdperk van Philippe Clement erop zou zitten. Brugge stond 2-1 in het krijt, speelde met een man minder en raakte nog nauwelijks weg uit hun eigen strafschopgebied.

Twintig minuten voor tijd veranderde de partij na de inbreng van Ruud Vormer. De kapitein, andermaal gepasseerd door Clement, lag aan de basis van de gelijkmaker en zorgde uiteindelijk met een prima hoekschop voor de drie punten. Na de wedstrijd kwam hij echter niet voor de camera’s, wellicht geen slecht idee aangezien Ruud wel vaker het hart op de tong heeft. Mats Rits deed wel het relaas van een knotsgekke partij. “We speelden een goede eerste helft en gingen met een verdiende voorsprong de rust in. Het was jammer van de rode kaart, we wisten dat het moeilijk zou worden tegen een goed voetballende ploeg zoals Genk. Met tien was het moeilijk te belopen. Het was belangrijk dat we veerkracht toonden na een moeilijke week. Het is een opsteker dat we hier komen winnen.”

Mats Rits was woensdag ook bankzitter tegen RB Leipzig, tegen Genk stond hij echter terug in de basis. “Het is nooit fijn om naast de ploeg te vallen. Dat geldt voor Ruud, dat geldt voor mij en voor eender welke speler. De keuze is aan de coach, zo is het nu eenmaal in het voetbal. Er is zeker geen vertrouwensbreuk want anders zouden we hier vandaag niet komen winnen. We hebben een aantal klappen gehad en waren niet op niveau maar we hebben mentaal de klik gemaakt.”

‘Juiste mentaliteit’

Doelman Simon Mignolet gaf na de wedstrijd tegen Leipzig aan dat het dringend tijd was om een resultaat te behalen. “Dat hebben we ook gedaan. Ik ben heel tevreden met die drie punten. Het was het ideale moment om als groep op te staan in de tweede helft toen we nog met tien op het veld stonden. In de eerste helft hadden we controle, na de pauze hebben we moeten vechten maar we toonden de juiste mentaliteit.”

Mignolet ging alweer niet helemaal vrijuit bij een tegengoal. De 2-1 van Hrosovsky was niet onhoudbaar maar verdween wel in doel. “De bal botst juist voor me maar die mag normaal niet binnen. Het interesseert me eigenlijk weinig, het enige wat telt is het resultaat. Nu hebben we iets om op te bouwen, we moeten niet te ver vooruit kijken. Op woensdag komen we hier terug voor de bekerwedstrijd, ook daarin willen we doorgaan.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.