Matig KV Oostende zag invallers voor animo zorgen

Nick Bätzner, hier in duel met Toby Alderweireld, was de gevaarlijkste man van Oostende in de tweede helft en miste dé kans op een aansluitingstreffer. © BELGA
Redactie KW

Een erg matig KV Oostende speelde tegen Antwerp weinig klaar. Pas in de tweede helft wisten de troepen van Yves Vanderhaeghe offensief iets klaar te spelen, onder impuls van de invallers. Verder viel vooral op dat KVO het moeilijk had bij elke Antwerpse tempoversnelling.

Phillips: 6

Verving verrassend Hubert in doel. Viel niks te verwijten bij de drie tegengoals en voorkwam met een prima redding zelfs erger.

Medley: 5

Een communicatief misverstand met Phillips leidde bijna tot een knullige owngoal. Had het lastig met de Antwerpse aanvallers.

Tanghe: 5

Leunt dicht tegen een 6 aan. Paar goeie tussenkomsten op dieptepasses en in duel met Janssen, maar liet zich te makkelijk ringeloren bij de voorzet op de 2-0.

Urhoghide: 5

Niet in vorm. De krachtpatser en zelfverzekerde verdediger van vorig jaar stapelt de twijfels op.

D’Haese: 5

Deed z’n stinkende best en werd nadrukkelijk gezocht door z’n ploegmaats. Liet zich opmerken met een strak, maar centraal schot in de tweede helft.

Rocha: 4

Vroegtijdig gewisseld na – alweer – een gele kaart. Brengt weinig tot niks aan het spel bij, voetballend twijfelachtig aan de bal.

Dewaele: 5

Vroeg gewisseld na een (lichte) gele kaart. Ging in de eerste helft mee ten onder.

McGeehan: 5

Verbrandde heel wat calorieën met z’n vele loopwerk, maar bracht voetballend te weinig bij. Wel een teken van inzet.

Sakamoto: 5

Ongelukkige wedstrijd van de immer hardwerkende Japanner. Kwam offensief niet uit de verf en liet zich aftroeven op de 2-0 van Ekkelenkamp.

Mebude: 5

Eerste basisplaats en nog veel werk aan de winkel. Grossierde in slechte balcontroles, maar beschikt wel over techniek en snelheid.

Ambrose: 6

Kop in kas en wroeten maar. Kreeg weinig steun. Mooie potentiële assist op Bätzner.

Bätzner: 6

Viel bij de rust in. Bracht snelheid en aanvallende impulsen. Gevaarlijkste man in tweede helft en miste dé kans op een aansluitingstreffer.

Osifo: 5

Viel bij de rust in. Mist duidelijk matchritme en liet gaten vallen op het middenveld.

Boonen: 6

Meer dan degelijke invalbeurt. Zijn lichaamstaal verraadt een enorme honger. Zette knap enkele aanvallen op.

Albanese –

Viel te laat in (’77) voor een beoordeling.

Berte –

Viel te laat in (’77) voor een beoordeling.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier