Matchwinnaar Bas Dost na Sint-Truiden – Club Brugge: “Het waren twee heerlijke goals”

Bas Dost en Philippe Clement waren allebei tevreden na de wedstrijd op Sint-Truiden. © foto BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Een hoogstaande wedstrijd was het niet op het kunstgras van Sint-Truiden. De eerste twintig minuten was Club Brugge ijzersterk met al in de openingsminuut een goal van Bas Dost. Na de onverwachte Truiense gelijkmaker zakte het in elkaar, al bezorgde Dost met zijn tweede van de avond de drie punten voor blauw-zwart.

Het hoeft geen betoog dat de Nederlander enorm tevreden was met zijn basisplaats en twee goals. De laatste keer dat hij mocht starten in de competitie was al geleden van 1 augustus. “Ik speelde de laatste tijd niet veel maar het is de kunst om gas te blijven geven wanneer je uit de boot valt”, verklaarde de spits.

Steun van de fans

“Dat deed ik. Ik mocht starten in de beker en deed erg mijn best.” Tegen Deinze was Dost twee keer trefzeker waardoor hij ook op Sint-Truiden een nieuwe kans kreeg. “Ik was heel blij dat ik mocht starten. Het was ook leuk dat mijn ploegmaats me zo vaak zochten waardoor ik gevaarlijk kon zijn. Het waren twee heerlijke goals.”

De sterkte van de Nederlander kent iedereen. Dost is een aanvaller die bevoorrading nodig heeft in de grote rechthoek. “De coach benadrukt altijd dat er veel voorzetten moeten komen wanneer ik speel. De jongens weten dat ook. Ik kreeg vier of vijf echt goede ballen. Ik heb drie maanden weinig gespeeld maar de fans zijn me altijd blijven steunen. Dat doet me wel wat.”

“Beste eerste helft van het seizoen”

Coach Philippe Clement was erg tevreden met de eerste helft van zijn ploeg: “We speelden naar mijn gevoel de beste eerste helft van het seizoen. Alles zat goed: de looplijnen, tempo, kansen en diepgang. We hadden ruim op voorsprong kunnen staan maar toch stond het maar 1-1.”

De tweede helft was er minder diepgang en kwam Sint-Truiden meer in de match. “Veel kansen creëerden ze niet, maar ze waren wel gevaarlijk op stilstaande fases. Zolang het verschil niet groter is dan één doelpunt blijft de andere ploeg in de wedstrijd en kan het altijd fout lopen bij een counter of stilstaande fase.”

Spelen naar kwaliteiten

Over matchwinnaar Bas Dost was de coach uiteraard in zijn nopjes. “Je moet altijd proberen om elke speler naar zijn kwaliteiten te laten voetballen. We proberen iedereen in onze kern te gebruiken in de juiste wedstrijden. We hebben Dost heel goed gebruikt vandaag.”

Woensdag wacht een enorm zware uitdaging, op verplaatsing naar Manchester City. De Citizens verloren op zaterdagmiddag verrassend thuis van Crystal Palace. “Ik ben realistisch. We kennen onze kwaliteiten en gebreken, we gaan die gebreken zo goed mogelijk proberen te verdoezelen. We weten hoe goed City is, daar hoef je ondanks die nederlaag niet aan te twijfelen.”

(JT/ foto BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.