Matchrapport Zulte Waregem: als alles fout loopt…

Daniel Ramirez kreeg rood. © BELGA

Na nog geen minuut moest Essevee achtervolgen op STVV. Het moest ook zeventig minuten met tien man verder na een rode kaart voor Ramirez. Het positieve: er werden wel nog kansen gecreëerd om een aansluitingstreffer te maken. Maar de thuisploeg kwam te zwak uit de kleedkamer. Leye probeerde het roer nog om te gooien met vijf (!) wissels, maar dat mocht niet baten.

Bossut 6: zag er bij de eerste tegengoal niet super uit, probeerde de schade te beperken.

Cirrani (59’) 3: gaf onnodig een hoekschop weg, die leidde de 0-1 in. Tureluurs gedribbeld bij de 0-2.

Tsouka 5: knokte, maar ging ten onder.

Tambedou 5: een van de betere bij Essevee, dribbelde zich een paar keer knap vrij en dito passes.

Lopez (59’) 4: te laat bij een ingreep en veroorzaakte zo een penalty. Moet zijn niveau opkrikken.

Drambaiev 5: rende heel wat af op de linkerflank en kon zelfs aanvallend soms eens dreigen.

Rommens (65’) 5: te slap in de duels, te weinig juiste passes.

Sissako 5: zorgde voor duelkracht op het middenveld, maar als je alles alleen moet dragen, wordt het lastig.

Ramirez 3: keek tegen een onnodige rode kaart aan en liet zo zijn team in de steek.

Fadera (65’) 4: toonde te weinig en liet een wenkende kans op de gelijkmaker liggen.

Ndour (59’) 6: leuke voetballer die leuke bewegingen in huis heeft. Kon het verschil nog niet maken.

Derijck (59’) 6: vocht voor wat hij waard was en moet misschien weleens zijn kans krijgen in de basis.

Miroshi (59’) 5: bracht niet veel bij, schiet technisch bij momenten tekort.

Offor (59’) 4: liet niet meteen zien dat hij al in de Amerikaanse hoogste klasse aan de slag was, een dramatische pass ter illustratie.

Vigen (65’) 4: er is een reden waarom hij bankzitter is, kon geen meerwaarde bieden.

Vossen (65’) 5: kwam Fadera aflossen in de punt van de aanval, werkte hard, maar kreeg geen bruikbare ballen. (JC)