Matchrapport KV Oostende: sterke collectieve prestatie met twee uitblinkers

Guillaume Hubert keepte een sterke wedstrijd voor Oostende op het veld van Charleroi. © BELGA
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

KV Oostende pakte het tactisch heel slim aan tegen Charleroi en klopte de Henegouwers met duidelijke cijfers: 1-3. De hoge druk dwong de tegenstander tot het spelen van de lange bal, grote problemen kende KVO niet. Geen enkele speler zakte door het ijs. Al stond voorin een beer van een vent – Ambrose – en in doel een betrouwbaar sluitstuk – Hubert – die het verschil maakten.

Hubert: 7

Topmatch. Pakte uit met twee bijzonder knappe reddingen toen het nog 0-0 stond en liet zich niet verrassen op de vele hoge ballen. Rustbrenger.

Medley: 6

Speelde behoorlijk zelfzeker, maar stond pal in de duels.

Tanghe: 6

Groeit week na week als kapitein en leider in de defensie. No-nonsense wedstrijd.

Urhoghide: 6

Pakte uit met een prima sliding op een inzet van Morioka. Voorts oerdegelijke en sobere match.

D’Haese: 7

Moest wat zoeken om in de match te geraken, getuige een barslechte ingooi in de openingsfase. Werkte zich te pletter en haalde z’n gram met een heerlijk doelpunt. Won ook het kopbalduel dat aanleiding gaf tot de 1-2.

Amade: 6

Wroeter, werker, kuitenbijter. Gaf de aanzet tot de openingsgoal. Onverzettelijke speler en lijkt niet geneigd z’n basisplek zomaar af te staan.

Rocha: 6

Speel meer in dienst van het team in vergelijking met vorig jaar. Doet het defensief oké en geeft mee de aanzet voor de snelle omschakeling.

Atanga: 6

Stond terug een rijtje lager in vergelijking met de match tegen Mechelen, waarin hij twee keer scoorde, en was offensief iets minder zichtbaar. Tot hij netjes Bätzner de 1-2 aanbood.

Bätzner: 7

Lijkt herboren en kent een uitstekende seizoenstart. Bijzonder knappe 1-2, maar immer bedrijvig en aanspeelbaar.

Ambrose: 7

Vormt een aanvalslinie op zichzelf. Technisch vaardig, goeie passing en vista, beresterk. Verdient een goaltje om z’n sterke teamwork te verzilveren.

Sakamoto: 6

Ietwat onzichtbaar, maar onverzettelijk. Blijft maar lopen en lopen, veel inzet voor het team.

Wylin: 6

Verving Robbie D’Haese na 75 minuten. Kende al bij al weinig problemen in de slotfase. Krijgt een belangrijkere rol nu wingback Kyle Duncan is vertrokken.

Dewaele: 6

Verving Rocha na 75 minuten. Je ziet dat hij rust kan brengen in de rangen en kan uitgroeien tot een belangrijke schakel op het middenveld.

Geen beoordeling:

Ndicka (verging Atanga in minuut 79)

Berte (verving Bätzner in minuut 86)

Gueye (verving Ambrose in minuut 86)

(TVA/ Foto BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.