Matchrapport Essevee: collectief een bleke prestatie

Geen euforie bij Essevee na de 1-3 nederlaag tegen Charleroi. © DAVID CATRY BELGA
Redactie KW

Na de goeie seizoenstart van Essevee werd gedacht dat Zulte Waregem dit seizoen niet met degradatiezorgen zou kampen, maar na de 1-3 nederlaag tegen Charleroi is niets minder waar. De thuisploeg speelde een bleke partij, waarin niemand echt uitblonk.

Bossut: 6

Had niet veel werk op te knappen. Enkel bij de 1-3 van Zaroury kon hij misschien beter doen, al had dat voor het resultaat weinig uitgemaakt.

Ciranni: 6

Gaf een knappe assist op Fadera, toonde zich offensief bedrijvig. Defensief had hij het knap lastig met snelheidsduivel Tchatchoua.

Lopez: 5

Mindere match van de ervaren Spanjaard. Ontbreekt heel veel snelheid en leed veel balverlies.

Tambedou: 6

Liet Heymans 2 keer vrij in zijn rug, waaruit de 1-1 volgde. Redde goed een bal op de lijn. Rustig in de opbouw als centrale verdediger.

Drambaev: 7

Blijkt toch wel een ontdekking achterin, presteert op een constant niveau. Gaat goed op en neer op zijn linkerflank.

Sissako: 6

Vaste pion op het middenveld. Deed opzich niet veel mis, maar kwam ook weinig in het stuk voor. Pakte in de extra tijd nog een gele kaart nadat hij te laat kwam op Morioka.

Rommens: 6

Leuke speler om naar te kijken, heeft een van de betere traptechnieken in 1A. Wordt een sleutelpion doorheen het hele seizoen voor Leye. Kon weinig doen aan de nederlaag.

Miroshi: 6

Kon Leye niet bedanken voor de basisplaats. Verloor zowat alle duels op het middenveld. Zorgde toch voor een beetje dreiging vanwege de thuisploeg.

Ramirez: 6

Een harde werker die veel de bal opeist. Miste wat steun van zijn ploegmaats. Kan een basisspeler worden, maar dan liever op de 10.

Fadera: 6

Kwam knap voor zijn man bij de 1-0 en werkte tussen de benen van Koffi af. Moet nog werken aan zijn voorzetten. Maakt nog te vaak de verkeerde keuzes.

Vossen: 5

Heel bleke partij van de ervaren spits. Hij moet de jonge ploeg op sleeptouw nemen, maar was amper aanwezig in de match. Raakte de bal slechts 18 keer en kon niet een keer op doel trappen.

Invallers:

Tsouka: 5

Waar de verdediger de voorbije weken prima inviel, ging het vandaag minder voor de man uit Congo-Brazzaville.

Willen: 5

Kwam Ciranni vervangen, maar zorgde voor weinig verbetering achterin. Logisch voor zo’n jonge jongen, kan nog stappen zetten. Hapte te veel op Morioka, waardoor Zaroury helemaal vrijstond bij de 1-3.

Vigen: 6

Zag Kayembe oprukken in zijn rug, maar liet hem zomaar lopen waardoor het 1-2 werd. Wel de betere van de invallers, schommelt wat tussen bank en basis.

Braem: 6

Moeilijke invalbeurt voor de spits. Essevee speelde meer om de 1-1 vast te houden waardoor hij weinig gevonden werd. Mist nog het killersinstinct om meer te doen met de kleine kansen die hij krijgt.

Hallaert: viel te laat in voor een beoordeling.

(JV)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier