Lichte penalty bezorgt Club Brugge driepunter op KV Kortrijk

Tahit Chong probeert de bal af te schermen van Zinho Gano.© BELGA
Tahit Chong probeert de bal af te schermen van Zinho Gano.© BELGA
Redactie KW

Club Brugge heeft opnieuw aangeknoopt met winst. Het werd 1-2 op bezoek bij KV Kortrijk. In een aangename eerste helft hielden de teams elkaar in evenwicht: 1-1. Na een lichte penalty kon Vanaken de driepunter binnenhalen. De Kerels blijven achter met 0 op 12.

Het was geen indrukwekkend Club Brugge in het Guldensporenstadion. Philippe Clement was er nochtans op gebrand om de ietwat verrassende nederlaag tegen Antwerp uit te wissen. Ook aan de overkant wilde Luka Elsner maar wat graag eens een goeie prestatie afleveren met zijn KV Kortrijk. De Kerels zetten een bedroevende 0 op 9 neer. De Sloveen gooide zijn troepen door elkaar. Sainsbury, Chevalier, Hendrickx en Makarenko ruimden plaats voor De Sart, Dewaele, Sissoko en Gueye.

Bij Club Brugge ontbrak Noa Lang door een blessure die hij opliep met de nationale beloften. De Nederlander was sowieso geschorst door zijn rode kaart tegen de Great Old. Chong kwam aan de aftrap en Denswil zat op de bank, Sobol stond linksachter.

Club Brugge had er zin in en dwong meteen twee hoekschoppen af. De eerste opschudding kwam er toen Selemani ontsnapte na een hoekschop. Mignolet anticipeerde op een voorzet, maar de man uit de Comoren probeerde het ineens. Mignolet kon op zijn stappen terugkeren en nipt het leer uit doel ranselen. Twee minuutjes later trilden de netten wel. Derijck had gescoord, maar de VAR keurde het doelpunt terecht af door voorafgaand buitenspel.

Animo

Er was nog meer animo te beleven in het Guldensporenstadion. Mechele verloor knullig het balbezit. Gueye lanceerde Gano. De ex-spits van Club Brugge hield Rits goed af, ontweek koeltjes de tackle van Kossounou en mikte naast Mignolet: 1-0. De vreugde was van korte duur. Een weggewerkte hoekschop kwam voor de voeten van Sobol. De linksachter nam het leer op de slof en zijn trap verdween enig mooi in de winkelhaak: 1-1. Alles te herdoen.

KV Kortrijk was georganiseerd aan het voetballen. Sissoko stond zijn mannetje op het middenveld. Het ging op en neer zonder grote mogelijkheden. Tot plots een dot van een kans letterlijk uit de lucht viel. Gano devieerde een hoekschop, Vormer haalde weg op de lijn.

Licht duwtje

Na rust kwam Ilic met de schrik vrij. De Serviër wilde een hoge bal simpel opvangen, maar liet die bijna los. Club Brugge had het moeilijk om kansen te creëren. Dost had veel werk met die boomlange verdediger Radovanovic. De wedstrijd kabbelde verder. Het was wachten tot minuut 72 voor we een echte kans zagen. Ilic duwde een voorzet van Rits uit zijn doel, Vanaken kon net niet bij de afvallende bal.

Na een héél licht duwtje van Derijck aan het adres van Sobol wees ref Vergoote naar de stip. Vanaken zette de elfmeter om: 1-2. Ilic hield Mechele nog van de 1-3. In de extra tijd kon De Sart uithalen op de rand van de zestien, Mignolet hield zijn ploeg recht met een snoekduik.

Club Brugge kon de nederlaag tegen Antwerp doorspoelen. Voor de landskampioen was het al geleden van 20 augustus 2017 dat het de volle buit kon meenemen uit KV Kortrijk. De Kerels blijven achter met een 0 op 12. KVK probeert er nog wat van te maken in de laatste twee matchen tegen Waasland-Beveren en KV Mechelen.

(JC/ foto BELGA)

Doelpunten: 19′ Gano 1-0, 21′ Sobol 1-1, 77′ Vanaken (strafschop) 1-2

Strafschop: 77′ Vanaken (omgezet)

Gele kaarten: 45+2′ Sissoko, 52′ Vormer, 64′ Ocansey, 73′ Selemani, 89′ Perez, 89′ Golubovic

KV Kortrijk: Ilic, Dewaele, Derijck, Radovanovic, Golubovic, De Sart, Sissoko (66′ Makarenko), Selemani, Ocansey (77′ Chevalier), Gueye (82′ Badamosi), Gano

Club Brugge: Mignolet, Mata, Kossounou, Mechele, Sobol, Rits, Vormer, Vanaken (77′ Balanta), De Ketelaere (64′ Perez), Dost, Chong (77′ Badji)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.