https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Leander Dendoncker: “Logisch dat er veel over Witsel gesproken wordt”

© (Foto BELGA)
© (Foto BELGA)
Redactie KW

Leander Dendoncker, de West-Vlaamse trots binnen de selectie van de Rode Duivels, komt zaterdag aan de start tegen Rusland. Een opvallende statistiek, de nationale ploeg verloor nog geen enkele keer wanneer Dendoncker speelminuten kreeg. 17 caps heeft hij inmiddels op de teller, acht daarvan tijdens de laatste acht maanden. “Dat is een logische evolutie binnen de ploeg,” verduidelijkt de middenvelder van Wolves. “Het is normaal dat je niet meteen titularis bent maar moet groeien in die rol.”

Toch is hij nog geen certitude want zonder blessure neemt Witsel normaliter zijn plaats op de zes in. Martinez hoopt om Witsel matchfit te krijgen voor de derde groepswedstrijd. Dendoncker kan dat enigszins begrijpen: “Ik bekijk het wedstrijd per wedstrijd. Ergens is het wel normaal. Axel heeft al meer dan zijn waarde bewezen voor onze nationale ploeg. Hij heeft meer dan 100 caps achter zijn naam. Er wordt veel geschreven over de Rode Duivels, vooral ook over de afwezigheden. Zij hebben dat uiteraard met hun status afgedwongen. Mij laat het eerder koud wat er geschreven wordt.”

Dendoncker was er ook bij op het WK 2018 in Rusland. Toen kreeg hij speelminuten in de overbodige groepswedstrijd tegen Engeland. “Dat WK heeft me geholpen. Je ziet en ervaart het gevoel van een groot tornooi. Ik denk dat we nu beter zijn dan in 2018. Het is nu het moment om iets te winnen. We hebben een aantal wereldsterren in onze ploeg maar die zijn naast het veld heel down to earth.”

In geval van een blessure achteraan kan Dendocker nog steeds een rijtje achteruit schuiven maar dat is niet zijn ambitie. “Ik speel liever op het middenveld, dat is mijn natuurlijke plaats. Achteraan ben ik eerder een depanneur. Er staan trouwens voldoende jonge verdedigers klaar om die posities achterin over te nemen.” Zaterdag op de zes dus, samen met zijn maatje Tielemans met wie Dendoncker zowel op als naast het veld een erg goede band heeft. Maar wat zijn de eigenschappen van een ideale zes? “Iemand die de verbinding vormt tussen de verdedigers en de aanvallers,” verduidelijkt Dendoncker. “Je moet het spel goed kunnen lezen en rustig blijven aan de bal. Op verdedigend vlak behoor ik overigens tot de beste koppers, in aanvallend opzicht kies ik voor Lukaku, Benteke of Alderweireld.” Als Roberto Martinez enigszins in statistieken gelooft, start hij niet alleen tegen Rusland maar ook alle andere wedstrijden met Dendoncker en worden we op 11 juli Europees Kampioen. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten