KVO’er Gueye riskeert twee speeldagen schorsing

Makhtar Gueye.©JASPER JACOBS BELGA
Makhtar Gueye.©JASPER JACOBS BELGA
Bron: Belga

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag twee speeldagen schorsing en 2.000 euro boete gevorderd als minnelijke schikking voor Makthar Gueye, spits van KV Oostende.

Het slot van de thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren (0-2 nederlaag) moest KVO met tien volmaken. Op aangeven van de VAR kreeg Gueye rood, nadat hij bij een stilstaande fase zijn opponent Michaël Frey naar de keel had gegrepen. De aanvaller van Waasland-Beveren ging gretig neer, waardoor scheidsrechter De Cremer zeker de beelden wilde raadplegen.

Door de vordering van het Bondsparket dreigt de 23-jarige Gueye de rest van de reguliere competitie te missen. KV Oostende neemt het op de laatste twee speeldagen op tegen Beerschot (11 april) en Cercle Brugge (18 april) en is nog in de running voor een plek in play-off 1.

‘Kan niet getolereerd worden’

“De bal was niet in de buurt, de vrije trap was nog niet gegeven en de duw was dus onmiskenbaar intentioneel. De duw werd overigens met een zekere agressiviteit uitgevoerd. Een dergelijke actie heeft heel weinig met voetbal te maken”, verklaart bondsprocureur Ebe Verhaegen de strafmaat. “Een dergelijke actie kan onder geen enkel beding getolereerd worden, zelfs al mocht de speler geprovoceerd zijn geweest.”

Als KV Oostende alsnog aanvaller Gueye wil recupereren, moeten club en speler voor het Disciplinair Comité verschijnen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.