KVO zet nieuwe jaar gezwind in met 3-2 winst

Andrew Hjulsager scoorde het derde doelpunt van KV Oostende.© (Foto Belga)
Andrew Hjulsager scoorde het derde doelpunt van KV Oostende.© (Foto Belga)
Redactie KW

KV Oostende en Charleroi maakten er een spectakelrijke wedstrijd van: 3-2. Doelpunten van Sakala, Hendry en Hjulsager hielden de punten thuis tegen een stug Charleroi. Zo schenkt KVO zichzelf een mooi begin van het nieuwe jaar.

Coach Alexander Blessin verving de geschorste Jelle Bataille door Brecht Capon. Leuk detail: drie jaar geleden scoorde de rechtsachter een hattrick tegen… Charleroi. En Kevin Vandendriessche, wiens overgang naar KV Kortrijk eind dit seizoen bekend raakte, stond gewoon in de basis. Bij Charleroi mocht Gianni Bruno voor het eerst dit seizoen starten.

Wat zich aankondigde als een lastige partij begon erg goed voor Oostende. Skulason kreeg veel tijd om voor te zetten, Fashion Sakala kruipt tussen de stip en kleine back vóór z’n man, en werkt de 1-0 binnen. Uitstekend begin voor KVO, de zesde treffer voor de Zambiaan. Voor Charleroi kon het niet veel erger beginnen, toen ook Steeven Willems in de openingsfase met een blessure naar de kant moest. Al hadden de Henegouwers enkele tegenaanvallen veel beter kunnen uitspelen.

De partij ging vrij evenwichtig op en af. Over halfweg kon Brecht Capon goed oprukken, zijn voorzet werd door Sakala noch Gueye in doel gewerkt. Vooral die laatste kon misschien wel meer doen. Charleroi was al enkele keren bedrijvig op de flanken met Gholizadeh en Benchaib. Vlak voor het half uur dolde Gholizadeh met Tanghe, z’n voorzet werd netjes door Nicholson in de verste hoek geaaid: 1-1.

KVO toonde zich het gevaarlijkst in het slot van de eerste helft. Capon, goed bezig, stootte eerst op Penneteau, even later likte een schot van Gueye de lat na een goeie fysieke en individuele actie. De Kustboys gingen al vloekend naar de kleedkamer.

Charleroi begon vlijtig aan het tweede bedrijf. Twee keer in tien minuten tijd werd een doelpunt afgekeurd. En als je weet dat Hendry tussendoor groot gevaar verhinderde met een puike sliding, dan weet je dat het hier 1-2 had kunnen zijn. Capon kon op aangeven van Hjulsager nét niet scoren – KVO stak op het uurweer de neus aan het venster.

En dan, op het uur. Op corner van Skulason streelt Hendry de bal aan de eerste paal met de kop. De bal wordt door Gillet nét achter de lijn gekeerd. De grensrechter steekt z’n vlag niet in de lucht, maar na even aarzelen gaf ref D’Hondt toch een goal aan – terecht, zo bleek uit de herhaling. Luttele minuten later legt Sakala goed af voor Hjulsager en de Deen krult van op zo’n 20 meter netjes in de verste hoek: 3-1 en wedstrijd gespeeld, zo leek het.

Het leuke voetbal bleef maar duren. Eerst mikte Hendrickx binnenkant paal, daarna kon Sakala net niet koppen op voorzet van Theate. Het beloofde toch nog een spannend slot te worden. De onvermijdelijke Kaveh Reaei scoorde na geharrewar de aansluitingstreffer – net op het moment dat KVO wat bevrijd leek te spelen. Diezelfde Rezaei zag een vrije schop langs het net zoeven.

Momenten aan weerszijden, onder meer met een vlam van McGeehan en een mooie solo van Sakala. Oostende wist finaal knap stond te houden en staat op de rand van de top-8. Met een 12 op 15 trekt KVO de positieve lijn van voor de winterstop gewoon door. (TVA)

Goals: 5’ Sakala (1-0), 27’ Nicholson (1-1), 59’ Hendry (2-1), 63’ Hjulsager (3-1), 75’ Rezaei (3-2)

Geel: Theate, Capon

KV Oostende: Hubert, Tanghe, Theate, Hendry, Skulason (72’ D’Haese), Capon, D’Arpino, Vandendriessche (80’ McGeehan), Hjulsager (90’ Batzner), Gueye (72’ Thiam), Sakala (bank: Castro, Ndicka, McGeehan, Bätzner, D’Haese, Thiam, Kvasina)

Charleroi: Penneteau, Diagne, Gholizadeh, Kayembe, Nicholson, Willems (11’ Hendrickx, 80’ Costa)), Dessoleil, Gillet, Benchaib (80’ Teodorczyk), Morioka, Bruno (60’ Rezaei) (bank: Descamps, Reazei, Descotte, Costa, Hendrickx, Fall, Berahino, Teodorczyk)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.