KVO verpest comeback van Vanhaezebrouck en klopt Gent

©David Pintens-FotoDP.be Belga
©David Pintens-FotoDP.be Belga
Redactie KW

KV Oostende heeft zich goed herpakt tegen AA Gent. De troepen van Alexander Blessin wisten een achterstand om te buigen in een zege: 2-1. Gueye en Sakala waren de doelpuntenmakers van dienst. Goed voor de drie punten en, vooral, een morele boost. Volgende week wacht de derby tegen Cercle Brugge.

Zowel KV Oostende als AA Gent moesten zich dringend herpakken. La Gantoise presteert al een heel seizoen onder de verwachtingen en haalde succescoach Hein Vanhaezebrouck terug, de Kustboys zijn na een 1 op 15 weggezakt naar de onderbuik van het klassement. Coach Alexander Blessin greep in door Ari Skulason weer in de basiself te zetten, de 3-5-2-formatie bleef overeind. McGeehan moest vrede nemen met een plek op de bank. Voor Ndicka, Kvasina en – verrassend – Capon was er geen plek in de wedstrijdselectie, voor Jäkel was er voor het eerst wél bij.

De match kon niet slechter beginnen voor KVO. Na nog geen vijf minuten laat de Oostendse defensie zich ringeloren: Yaremchuk stuurt Bukari in het straatje en die duwt de bal onder Hubert binnen. Alwéér een veel te snelle tegengoal voor Oostende, hetzelfde gebeurde ook al tegen Waasland-Beveren en twee keer tegen Kortrijk. Blessin schreeuwde zijn keel al binnen een handvol minuten naar de vaantjes en ging al snel geërgerd ijsberen langs de zijlijn.

Veel balbezit, weinig gevaar

KVO kwam moeilijk in z’n spel en liet pas over halfweg het eerste bedrijf iets zien. Sakala mikt na een leuke solo de bal op de paal, kort erna kopt Hjulsager over de kooi van Bolat. Vooral die laatste kans had een doelpunt moeten zijn. Eindelijk een beter moment van Oostende, Gent moest wat achteruit en liet de aanvallende intenties van in de openingsfase vallen. Met het vele balbezit deed de kustploeg echter té weinig, groot gevaar bleef uit. Tot in de blessuretijd: na mistasten van Gent kan Hjulsager voorzetten, Vandendriessche besluit te zwak op doel. Een gelijke stand na 45 minuten ware zéker correct geweest.

Bij het begin van de tweede helft zette KVO meteen druk naar voren. Een paar goeie combinaties op de rand van de Gentse zestien en veel werklust, maar op een goeie kans was het wachten tot minuut 55: Theate kopt een vrije trap van D’Arpino op het dak van het doel. De aanvalslust van KVO werd beloond op het uur. Na een mooie combinatie tussen Sakala, Hjulsager en Vandendriessche weet Makhtar Gueye binnen te koppen – z’n vijfde competitiegoal dit seizoen. Oostende mocht kort erna wel van geluk spreken toen Odjidja een tegenprik na dom balverlies slecht uitspeelde.

Penalty

Gent nam het roer weer in handen en KVO moest achteruit. Sneltrein Bukari op rechts was een echte gesel, Hubert – in uitstekende vorm – pakte uit met een ronduit fantastische redding op een plaatsbal van Odjidja. De match leek te kantelen in het voordeel van de Buffalo’s, tot KVO een penalty kreeg na hands. Sakala en Gueye gingen aan het discussiëren over wie die o zo belangrijke bal moest trappen, maar uiteindelijk was het Fashion die de strafschop in stijl benutte. Opvallend: zelfs na de goal bleven de twee spitsen kibbelen. Sakala moest enkele ogenblikken later met een blessure naar de kant.

In een spannende slotfase probeerde Gent nog de bakens te verzetten. Dat leverde balbezit op, maar geen mogelijkheden. Het was zaak voor Oostende om de focus achterin niet te verliezen – iets wat de afgelopen speeldagen wél gebeurde. Hubert moest enkel bij een paar hoge ballen bij de pinken zijn. 2-1, dus, en Oostende pikt de draad weer op na vijf matchen zonder zege. Een mooie zege en vooral een mentale opsteker, getuige de ontlading na affluiten. (TVA)

Doelpunten: 5’ Bukari (0-1), 61’ Gueye (1-1), 71’ Sakala (2-1)

Geel: Skulason, Gueye, Bukari, Nurio, Bezus, Ngadeu

KV Oostende: Hubert, Bataille, Tanghe, Hendry, Theate Skulason, Vandendriessche, D’Arpino, Hjulsager (83’ Marquet), Gueye, Sakala (76’ Guri) (bank: Castro, Jäkel, Marquet, Patoulidis, McGeehan, Bätzner, Guri).

AA Gent: Bolat, Ngadeu, Owusu (82’ Bezus), Yaremchuk, Odjidja, Mohammadi, Botaka (65’ Depoitre), Bukari, Hanche-Olsen, Kums, Nurio (bank: Roef, Bezus, Castro-Montes, Depoitre, Dorsch, Plastun, Kleindienst, Arslanagic)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.