KVO verliest trainer Alexander Blessin aan Italiaanse Genua

© Belga
Redactie KW

KV Oostende bereikte een overeenkomst met de Italiaanse traditieclub Genoa over de overgang van coach Alexander Blessin. De ploeg uit de Serie A betaalt de verbrekingsclausule. Assistent Markus Pflanz neemt over tot er een nieuwe hoofdtrainer heeft getekend. Vrijdagavond speelt KVO thuis tegen Antwerp.

Alexander Blessin kwam vorig seizoen als nobele onbekende aan bij KVO, maar de Duitser charmeerde meteen met een gedurfd ‘Gegenpressing’-spelsysteem. Oostende zou uiteindelijk vijfde eindigen en de Duitser werd bekroond tot ‘Trainer van het Seizoen’. Afgelopen zomer ondertekende hij een nieuw contract met daarin een vaste verbrekingsvergoeding. Die verbrekingsvergoeding wordt nu betaald door Genoa FC.

Emotionele dag

“Het is altijd een belangrijke dag in het leven van een voetbalclub als een hoofdtrainer vertrekt. Maar het is niet zomaar een coach die vertrekt en vandaag is dan ook een zeer emotionele dag”, zegt sportief verantwoordelijke Gauthier Ganaye.

“We geloofden in het potentieel van Alex in juni 2020 en het was voor iedereen een geweldige ervaring om hem hier te zien groeien in zijn rol. Ik wil Alex dan ook bedanken voor de geweldige 18 maanden die we samen hebben doorgebracht. We wisten dat deze dag uiteindelijk zou komen – het had eerder, maar ook later kunnen zijn.” Markus Pflanz, samen met Alfred Ntiamoah en Ebo Trautner, zal voorlopig het team leiden en vooruit stuwen.

Snel gegaan

Alexander Blessin nam woensdagavond al het vliegtuig richting Italië. Hij nam nog emotioneel afscheid van de stafleden en medewerkers, zo klinkt het. “Het is allemaal zo snel gegaan. Op 24 uren tijd is deze zaak afgehandeld geweest. Ik kan het nog maar moeilijk bevatten. Ook de supporters hier zal ik enorm missen. Zij hebben me altijd door dik en dun gesteund, al is het des te spijtig dat we ons topseizoen speelden zonder toeschouwers.”

“Genoa is een aanbieding die ik niet kon weigeren. Het is een traditieclub in de Serie A en ik krijg er een langetermijnproject aangeboden. Ik zal KVO altijd dankbaar zijn voor de kans die ik hier heb gekregen. Ik – en ook mijn familie – voelde me hier altijd thuis en ik zal iedereen dan ook verschrikkelijk missen.”

(TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier