KVO verliest in Leuven voor derde keer op rij

© (Foto BELGA)
Redactie KW

Oostende moet een nieuwe nederlaag incasseren: op bezoek bij OHL ging de kustploeg met het kleinste verschil onderuit. Beul van dienst was de immer bedrijvige Xavier Mercier. KVO zit zo in het sukkelstraatje, al kan het zich wel optrekken aan een betere mentaliteit. Volgende week komt de verrassende promovendus Union op bezoek naar de Diaz Arena.

Belangrijke pot voetbal aan Den Dreef tussen twee teams in de grijze middenmoot dringend op zoek naar meer punten. KVO-trainer Alexander Blessin moest maar liefst drie spelers missen door schorsing: topschutter Gueye, linksback Ndicka en middenvelder Koziello. Daardoor speelde Kvasina in de punt met de steun van Rocha en Bätzner. Youngster Siebe Wylin maakte z’n basisdebuut en ook Robbie D’Haese maakte z’n eerste competitieminuten sinds eind augustus. Bij OH Leuven was het uitkijken voor doelpuntenmaker Kaba en spelverdeler Mercier.

Oostende nam een vlotte start. Dat zorgde voor de eerste dreiging nadat een corner bijna in eigen doel werd gewerkt door OHL-speler Chakla. Na een kwartier spelen kwam Leuven steeds meer opzetten, vooral op rechts via de snelle Jordaniër Al-Taamari en de immer aanwezig Mercier. Tussendoor was een te zacht schot van Kvasina het vermelden waard. De wedstrijd verliep zeer energiek met enkele pittige duels en was al bij al evenwichtig. Leuven leek het laken halfweg echter naar zich toe te trekken: Mercier – wie anders – schilderde een vrije trap perfect op het hoofd van de vrijstaande Ozkacar, die overhoeks Hubert verschalkte. Maar de VAR keurde het doelpunt af voor buitenspel, al had het bijna 2 minuten nodig om die beslissing te nemen. KVO schoot vooral in het laatste kwart van de eerste helft weer in gang. Enkele voorzetten en corners van Rocha en D’Arpino vonden weliswaar geen eindstation. Een doelpunt van OHL op slag van rust zou daarom zeer zuur gesmaakt hebben, maar op zo’n momenten staat Guillaume Hubert pal. De goalie van de Kustboys haalde met een meesterlijke save een gemaakte kopbaldoelpunt van Maertens van onder de lat.

De troepen van Marc Brys trokken net iets scherper uit de kleedkamer. Hubert ging al snel plat op een kopballetje van Schrijvers. Aan de overzijde liet Oostende zich na een kwartier opmerken met een afgeweken bal van Bätzner, dat via een Leuvens been niet al te veel over de goal ging. Maar net als in de eerste helft was het OHL dat halverwege wist te scoren –alleen, deze keer was er geen VAR nodig om het af te keuren. Mercier mocht een vrije trap nemen op de rand van de zestien en krulde de bal enig mooi rond de Oostendse muur en haarfijn tussen paal en doelman.

De Kustboys in de penarie en Blessin bracht meteen Ambrose en Atanga in de ploeg. Dat bracht extra aanvallende intenties en explosiviteit met zich mee, maar doelrijpe kansen waren schaars. Kvasina zag een strakke voor de neus weggemaaid. De meegereisde supporters koesterden hoop: de bedrijvige Al-Taamari toonde zich té gretig en kreeg na een schwalbe 10 minuten voor tijd een tweede gele kaart. KVO kampeerde op de helft van Leuven, maar kon Romo onvoldoende bedreigen. Sterker nog, er was een alerte Hubert nodig op pogingen van Kaba en Maertens. In een ultiem slotoffensief zag Kvasina nog een poging met het hoofd gepareerd. Een draw zou algemeen bekeken niet verkeerd zijn geweest.

Oostende verliest zo voor de derde keer op rij in de competitie – een zevende seizoensnederlaag – en ziet Leuven plots naast zich opduiken in de stand. Stilaan krabben ze zich aan de kust achter de oren, al was het spel en de inzet wel al stukken beter dan de afgelopen weken. Volgende week wacht een kraker tegen het verrassende Union. (TVA)

Goals: 65’ Mercier (1-0)

Geel: Amade, Jäkel, Keita, D’Haese, Al-Taamari

Rood: Al-Taamari (2 keer geel)

OH Leuven: Romo; Chakla, Dewaest, Ozkacar; Al-Taamari, Keita, Schrijvers, De Norre; Mercier (89’ Ouedraogo), Maertens (89’ Maertens), Kaba (bank: Runarsson, Malinov, Aguemon, Vlietinck, Ouedraogo, De Sart, Rezaei)

KV Oostende: Hubert; Wylin (89’ Patoulidis), Capon, Fortes, Jäkel, D’Haese (70’ Atanga); D’Arpino, Amade (70’ Ambrose), Bätzner, Rocha; Kvasina (bank: Schelfhout, Medley, Tanghe, Patoulidis, Atanga, Ambrose)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.