KVO vergeet te scoren en verliest van AA Gent

Fashion Junior Sakala en Elisha Owusu in een duel voor de bal.©KURT DESPLENTER BELGA
Fashion Junior Sakala en Elisha Owusu in een duel voor de bal.©KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

KVO heeft nagelaten om steviger op de vierde plaats te staan; het verloor in Gent met 1-0 van de Buffalo’s. Nochtans kreeg de kustploeg vooral in de eerste helft enkele goede kansen. Op zich is er voor Oostende niks verloren: de Kustboys blijven op een vierde plaats staan, met evenveel punten als nummer vijf Anderlecht.

KV Oostende ging zonder de geschorste Max D’Arpino en Anton Tanghe op zoek naar een goed resultaat. Brecht Capon ging centraal achterin spelen, François Marquet en Kevin Vandendriessche begonnen op het middenveld. Fashion Sakala keerde terug uit blessure. Bij AA Gent startten ex-KVO-spelers Laurent Depoitre en Bruno Godeau op de bank.

Boeiend eerste bedrijf

Na nauwelijks zes minuten een eerste keer opschudding, wanneer een schicht van Robbie D’Haese de buitenkant van de paal likt. En nog geen tien minuten later wringt Sakala zich tussen enkele Gentse verdedigers alleen voor doel, om vervolgens zijn kopbal naast te mikken. Oostende met de grootste kansen in de openingsfase, maar qua balbezit was het een evenwichtige partij.

Halverwege een boeiend eerste bedrijf kreeg Gent twee grote kansen op hoekschop. Eerst moest Guillaume Hubert een prachtsave uit zijn mouwen schudden op een kopbal van Bezus, meteen erna buffelde Arslanagic niet al te ver over.

Aan de overzijde achtte Gueye zijn moment gekomen: flinke rush van de lange Senegalees, zijn gekruld afstandsschot spat uiteen op de lat – al had Gueye ook kunnen afleggen naar Sakala.

Dalend spelpeil

KVO verdiende de eerste helft met een doelpunt af te sluiten, maar kreeg het deksel op de neus. Een pass van Bezus snijdt door de kustdefensie tot bij zijn Oekraïnse vriend Yaremchuk, en die plaatst oog in oog met Hubert de 1-0 op het bord. Zonde, want de aanvaller stond zeer nipt onside door een teen van Jelle Bataille.

Veel duels en overtredingen, foute passes en een dalend spelpeil. Nee, de tweede helft begon lang niet zo aangenaam. Pas op het uur volgde een heet standje voor het doel van Bolat. Een korte opflakkering, meer was het niet.

Gantoise stond in blok, de Kustboys konden het blauw-witte vraagstuk niet oplossen. Opvallend dat coach Alexander Blessin lang wachtte om een eerste – en tweede – wissel door te voeren, want KVO speelde geen kans bijeen.

Rommelig

Tot de turbo een kwartier voor tijd toch weer in gang schoot. Eerst kraakt Hjulsager zijn schot, toen hij per toeval de bal voor zijn voeten kreeg. Dan werkte Bätzner te traag af in een rommelige fase voor doel. En in de absolute slotfase weer een rommelige fase voor de Gentse doelmond.

Het mocht allemaal niet zijn en het spijtige tegendoelpunt uit de eerste helft bleek fataal. KVO kan nu even herbronnen. De competitie hervat pas op 20 maart met een belangrijke thuismatch tegen laagvlieger Moeskroen. (TVA)

Doelpunten : 42’ Yaremchuk (1-0)

Geel : Bezus

AA Gent : Bolat, Hanche-Olsen, Arslanagic, Nurio, Castro-Montes (90’ Plastun), Owusu (80’ Depoitre), Kums, Mohammadi, Bezus (66’ Dorsch), Yaremchuk (90’ Bukari), Tissoudali (bank: Roef, Niangbo, Bukari, Parmentier, Depoitre, Dorsch, Godeau, Plastun)

KV Oostende : Hubert, Capon (88’ Boonen), Hendry, Theate, Bataille, D’Haese (88’ Skulason), Marquet (80’ Thiam), Vandendriessche (69’ Bätzner), Hjulsager, Gueye, Sakala (bank: Castro, Boonen, Jäkel, Thiam, Kvasina, Skulason, Bätzner)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.