KVO trekt met vertrouwen naar het BAS: “Zullen alle gevraagde stukken aanleveren”

Supporters in actie bij KVO©KURT DESPLENTER BELGA
Supporters in actie bij KVO©KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

KV Oostende heeft – eindelijk – officieel gereageerd op de beslissing van de Licentiecommissie om de kustploeg geen licentie toe te kennen voor volgend seizoen. KVO trekt naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) en geeft aan alle vertrouwen te hebben in een goeie afloop.

Sportief beleeft Oostende mooie tijden, naast het veld behaalde het echter geen licentie voor het nieuwe voetbalseizoen. “Helaas een kleine smet op het blazoen”, laat de club in een officiële mededeling weten. “We hebben afgelopen vrijdag het beroep aangetekend voor het BAS en gaan begin mei ter zitting om de ontbrekende elementen aan te leveren. De club vindt het belangrijk te benadrukken dat er geen enkel structureel probleem is. Het dossier is inzake budget, cash flow en boekhouding op zeer stevige fundamenten gebouwd. We moeten geen geld toveren en heeft geen noodzaak aan creatieve uitvindingen om haar business case gestalte te geven.”

“De club is niet van plan ook maar enig risico te lopen op het niet behalen van de licentie, waardoor de club uiteraard in tussentijd aan het licentiedepartement heeft gecommuniceerd dat alle gevraagde stukken zullen worden aangeleverd.” Het KVO-bestuur geeft mee “constructief en sereen samen met de licentiemanager samen te werken.”

“We willen elke fan, elke partner en elke belanghebbende partij gerelateerd aan onze club dus bevestigen én op het hart drukken dat zij alle vertrouwen mogen hebben op een goede afloop met het bekomen van een licentie voor Europees voetbal en professioneel voetbal in 1A.” (TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.