KVO-supporters schenken tickets aan kansarme gezinnen

Peter Van Nuffel, Diego Rosseel en Danick Minne stelden maandag in de Diaz Arena, thuishaven van KV Oostende, hun actie voor ten voordele van kansarme gezinnen. © Peter Maenhoudt
Redactie KW

De supportersfederatie van KV Oostende, de vzw Kustboys, roept fans van de voetbalclub op om de gratis verkregen ticketvouchers te schenken aan kansarme gezinnen.

In de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen startte KV Oostende met een zogenaamde ‘Vroege Veugel’-actie, waarbij supporters konden profiteren van enkele voordelen bij het verlengen of aangaan van een abonnement. Eén van de voordelen dit jaar was dat seizoenkaarthouders vijftien gratis tickets kregen toegestopt. Een actie die op vragen botste bij de vaste fans van KVO, want een abonnee hééft uiteraard al een ticket, terwijl je met een voucher niet altijd naast een abonnee kan zitten. “Daarom zochten we naar iets wat we extra konden doen met die vouchers”, zegt Peter Van Nuffel, voorzitter van de vzw Kustboys.

Toffe voetbalbeleving schenken

“We willen tonen dat een Kustboy meer is dan alleen maar supporteren en dat we ook actief kunnen zijn in de sociale werking van de club. Met de steun van de Danick Minne, senior sales bij KVO, kwamen we tot het idee om ons te richten tot de Oostendse kansarme gezinnen. Zo kwamen we terecht bij enkele lokale organisaties zoals Katrol, Kapoentje, de Viertorre en Ibis Oostende in samenwerking met het Fonds Danick Minne”, zegt Van Nuffel. Het finale doel: Oostendse gezinnen die in de kansarmoede leven een toffe voetbalbeleving schenken. “Hoe fantastisch zou het zijn dat iedere ‘Vroege Veugel’ één of meer vouchers afstaat aan kansengezinnen voor de wedstrijd KVO tegen Union SG op zondag 21 november. Zo tonen we iedereen dat wij dé familieclub bij uitstek zijn in de hoogste voetbalklasse.” (TVA)

Via de site www.kustboys.be of www.kvo.be kan je een formulier invullen om de vouchers te schenken voor het sociale doel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.