KVO speelt gelijk tegen Eupen en laat uitstekende kans op subtop liggen

Marko Kvasina zorgde voor de gelijkmaker tegen Eupen.©BRUNO FAHY BELGA
Marko Kvasina zorgde voor de gelijkmaker tegen Eupen.©BRUNO FAHY BELGA
Redactie KW

KV Oostende heeft zijn inhaalwedstrijd tegen Eupen niet kunnen winnen, het werd 1-1. Het speelde nochtans ruim driekwart van de match met een man meer, maar moest zelfs een achterstand ombuigen. Daarmee verkijkt KVO een uitstekende kans om steviger in de top acht – en Europese play-offs – te staan. Zaterdag wacht de pittige derby tegen KV Kortrijk.

Deze match had op tweede kerstdag gespeeld moeten worden. Door te veel coronagevallen bij de Oostkantonners werd de partij echter uitgesteld. Arthur Theate was geschorst en miste zo zijn eerste minuten van het seizoen. Freddie Jäkel nam zijn plaats achteraan in. Jelle Bataille keerde op rechts dan weer terug uit schorsing, z’n goeie kameraad Robbie D’Haese verving Ari Skulason op links. Bij Eupen was het uitkijken naar spits Smail Prevljak, die afgelopen weekend in zijn eentje de wedstrijd tegen Cercle Brugge deed kantelen.

Rood voor Agbadou

Binnen de vijftien seconden sneed KVO al eens vlotjes door de Eupense defensie, een afgeblokt schot van Vandendriessche kon Defourny niet verrassen. De toon voor de openingsfase was gezet. Oostende speelde de bal vlotjes rond, maar op het kwartier kwam Eupen beter in de partij. En net dan kreeg Emmanuel Agbadou een rood karton onder de neus. De middenvelder speelde in een duel met D’Arpino zuiver de bal, maar gleed met de noppen door op de Oostendse spelmaker – niet onterecht, ook al begrepen ze er bij Eupen niks van.

Het extra pionnetje tussen de lijnen wist echter niet te inspireren. Kansjes waren er wel: Sakala devieerde een vrije trap over doel, Vandendriessche knalde eveneens over de kooi en nog eens Sakala schoot vlamde hard, maar centraal. Het was zowaar Eupen dat het dichtst bij een treffer kwam: Julien Ngoy schoof de bal zowaar tegen de paal.

Eupen komt voor

KVO moest in de tweede helft uit een ander vaatje tappen, maar kreeg meteen een serieuze tik te verwerken. Bij een poging om de bal niet in hoekschop te laten gaan, legde Bataille per abuis terug in de voeten van Prevljak. De Bosniër zette met een actie drie KVO-spelers in de wind, drukte af en zag zijn bal in een bos van benen lichtjes afwijken en in doel verdwijnen. Gevloek bij de Kustboys, bij de Panda’s kon de vreugde niet op.

KVO reageerde met een voorzet die door Gueye en daarna Sakala bijna in doel werd verlengd. Op het uur werd een haast Olympische sprint van Bataille en strakke voorzet niet afgerond. Om maar te zeggen: Oostende probeerde, maar kwam niet tot écht doelrijpe kansen. Coach Alexander Blessin probeerde de bakens te verzetten. Nadat eerder Thiam tussen de lijnen kwam voor een (misnoegde) Gueye, gooide de trainer ook Skulason, Bätzner en Kvasina in de strijd. Opvallend: met Sakala, Bataille en D’Haese gingen drie snelle en aanvallende spelers naar de kant.

Debuutgoal voor Kvasina

Een kopkans voor Thiam was de voorbode voor de gelijkmaker. Hjulsager schildert de bal netjes op het hoofd van Kvasina en doelman Defourny staat perplex. De eerste goal voor de Oostenrijkse spits in het shirt van KVO, de zevende assist al voor Hjulsager. En zo halen de ‘vreemde’ wissels van Blessin alsnog hun gram. De laatste minuten waren een maat voor niks – op een schot van D’Arpino na – en een gelijkspel was het eindverdict. Voor KVO te weinig tegen tien man. En zo werd een uitstekende kans verkeken om Antwerp bij te benen in de subtop. Zaterdag is er KVO tegen KVK, beide ploegen hebben 29 punten. (TVA)

Goals: 49’ Prevljak (0-1), 79’ Kvasina (1-1)

Geel: Tanghe, Ngoy, Jäkel, Defourny

Rood: Agbadou

KV Oostende: Hubert, Tanghe, Jäkel, Hendry, D’Haese (71’ Skulason), Bataille (71’ Bätzner), D’Arpino, Vandendriessche (77’ McGeehan), Hjulsager, Gueye (64’ Thiam), Sakala (71’ Kvasina) (bank: Castro, Capon, McGeehan, Bätzner, Skulason, Thiam, Kvasina)

Eupen: Defourny, Koch, Poulain, Ngoy (71’ Baby), Prevljak (58’ Adriano), Embalo (58’ Amat), Agbadou, Cools (82’ Beck), Heris, N’Dri, Kayembe (bank: De Wolf, Amat, Baby, Magnee, Adriano, Sowah, Nuhu, Beck)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.